Project Elixir port istekleriniz

Merhabalar ben Munir.Bu yakınlarda unoffical şekilde ROM portlamaya başlayacağım.Şu anlık project elixir için buildler yapmayı planlıyorum.Istek cihazlar için Telegramdan yazabilirsiniz.Yazan kişiler buildleri paylaşdıktan sonra test edip rapor edecekler

Project Elixir:

Project Elixir hakkında:
Minimal kullanıcı arayüzü iyileştirmesi sunan ve özelleştirmeyle Stok android deneyimine yakın yeni güncellememizle android deneyiminizi yeniden tanımlıyoruz. Amacımız Güvenlik, Performans

Detaylı: Project Elixir [Custom ROM]
Telegram:Telegram: Contact @munirluxx

Önemli Not: Son gönderiyi okuyunuz lütfen.

5 Likes

Galaxy A8 2018 modeli portlayabilir misiniz?

1 Like

Gelişmeleri sıra sıra paylaşmaya karar verdim.İlk buildi mojito (Xioami Redmi Note 10) için yapacağım

Kernel:GitHub - PixelExperience-Devices/kernel_xiaomi_mojito: Dependency of Xiaomi Redmi Note 10 (mojito)

Device Tree:GitHub - PixelExperience-Devices/device_xiaomi_mojito: Dependency of Xiaomi Redmi Note 10 (mojito)

Tüm yardımları için @twoxa- ye teşekkürler :heart:

İstek cihazları bekliyorum,Eğer istek cihaz için Stabil Device Tree ve Kernel mevcutsa build yapacağım

3 Likes

Merhabalar.Cihazınız için yalnızca twrp için device tree maalesef var.Kendim tree yapmadığım için derleyemem maalesef :frowning:

Telegram kullanmadığım için buradan yazıyorum. Samsung Galaxy Tab A7 LTE (T507 ya da gta4ltur) kullanıyorum. Halihazırda Project Elixir GSİ kurulu fakat optimizasyon olsun arayüzündeki buglar olsun sıkıntı çıkarıyor. Müsait zamanında bana da yardımcı olabilirsen çok mutlu olurum, olamazsan da canın sağolsun.
Device Tree şu ola gerek
gta4lwifi
aynı cihaz değil fakat tek farkı bendeki modelde sim kart desteği var. Bunun desteğini linkin dışından sağlayabilir miyiz veya device tree’a dahil mi bilmiyorum. Gerekli bir dosya olursa cihazımın sistem dosyalarından çıkarıp gönderebilirim. Teşekkürler.

Kerneli de buldum fakat link ekleyemiyorum nedense. opensource.samsung.com
sitesinde.

2 Likes

Merhablar.Device tree ve kernel var ama stabil çalışmaya bilir (tam emin değilim sorunlu olma ihtimalide var).Kendi cihazıma test olarak build yaptıktan sonra sizin cihaza build yapmayı deneyeceğim.

1 Like

Cihaz elimde kalmasın yeter hocam :smiley: . Bir şekilde tekrar stock flashlayarak falan kurtarabileceksem sorun yok, denerim.

1 Like

Kernel ve tree hakkında araştırmaları detaylı yaptıktan sonra buraya tam cevap yazarım ama büyük ihtimalle rom derleyecegim.Aslinda amacım hic bir sekilde Project Elixir desteği olmayan ve ya maintaneri olmayan cihazlara unoffical sekilde Project Elixir desteği vermek.Sizin cihazınıza build yapmayı çok isterim

1 Like

Hocam meraktan soruyorum, bu romları unofficial olarak derledikten sonra romu officiale çekmek icin onunde bir engel kalıyor mu? İlerde benim de bu işlere giresim var fakat portlarımda Official ibaresini görmek istiyorum :smiley:

1 Like

Aslında official yapmak için bazı kriterler var onu karşılaman gerek diye biliyorum (ROMa göre değişir) kriterler çerçevesinde ROM build edersen offical sekilde yayinlayabilirsin fakat unoffical ve offical sadece yazıdan ibaret.Mesela benim telefonum için lineage os yok ben şu an unoffical sekilde kullanıyorum ve kullandığım bir çok romdan daha stabil.Bir örnek daha vericek olursam bir indoneziyalı rom derleyen tanıdık bir arkadaşım var o romlarin hepsini unoffical şekilde yayınlıyor ve baya baya romları diğer telegram kanallarında paylaşılıyor insanlar kullanıyor felan ben sordum işte neden offical olarak yayımlamıyorsun dediki ben birilerinin kriterlerine tabi tutulmak istemiyorum,kendi topluluğumda oluştu artık neden offical yapayım ki?Aslında haklıda maintaner olmak zorlu bir görev romun kurallarına uymanız gerek haftada ve ya ayda bir build yapmanız felan gereke bilir.

2 Likes

Anladım, teşekkürler.

1 Like

A04e(Samsung) için port olsa güzel olurdu. Cihazım yeni olduğu için şu an deneyemem.

1 Like

Merhabalar.A04 için device tree var fakat bu device tree yanlizaca twrp icin port yapamam maalesef

1 Like

Gelişme 2 - Ubuntu indirdim repolari kırmaya başladım tüm yardımları için @twoxa 'ye tessekurler :heart:

2 Likes

Redmi Note 12 Pro 5G için soracaktım hali hazırda redmi 5 plusda kullanıyorum harika rom

Merhabalar.Cihaziniz için kernel var fakat tree yok maalesef

Merhaba samsung galaxy A13 icin build istiyorum

Realme 6i için ne düşünürsünüz?

Herkese merhaba.Bu gönderiyi yeni rom derlemeye başladığımda paylaşmıştım artık üzerinden 7-8 ay geçti kendimi geliştirdiğime inanıyorum :smiley:

Zaman geçtikce Android piyasasındaki romları anlamaya ve keşfetmeye başladım. Project Elixir aslında pekte iyi bir rom değilmiş ve özelleştirme uygulamaları olan essence kapalı kaynakmış. Arayüzleri ve özelleştirmeleri diğer romlardan alıp üyelikle satıyorlarmış ve bu özellikleri ücretsiz kullanmaya çalıştığınızda cihazınızın esim’ni ve data partition’u siliyor kaynak

Bu yüzden Project Elixir’i kullanmayı mayıs 18’den beri kimseye önermiyorum. Adminlerden ricam postu kapatmak olucaktır teşşekürler.

1 Like