Programlar yanlış ekranda açılıyor

Merhaba birkaç gün önce kullandığım bazı programların ana ekranımda değil sol ekranımda açılmaya başladığını fark ettım. Çözüm aramaya çalışırken Kde’nin ne olursa olsun sola alınan monitörü 0,0 noktasına aldığını fark ettim ve bana kalırsa bazı programlar bu noktaya bağlı olarak açılmakta sizce ana monitörü 0,0 noktasında olarak nasıl gösterilebilirim?

Son düzenleyen: @winux 2025-01-10T20:12:32Z

1 Like

Monitörü seçip sağ altta Birincil Ekran olarak belirle deyip uygula yaptığında bu ekran 0,0 noktası olmuyor mu? xrandr komutunun çıktısını da paylaşır mısın?

Maleseft birincil ekran olarak belirle olarak yapsam bile sol monitörü 0,0 alıyor
DMI-A-2 connected 1920x1080+0+0 (yan ekranım)
DP-1 connected primary 1920x1080+1920+0 (ana ekran)
çıktıda da olduğu gibi yan monitör 0,0da

Böyle bir şey denedim :

xrandr --output DP-1 --primary --mode 1920x1080 --pos 0x0
  xrandr --output HDMI-A-2 --mode 1920x1080 --pos 1920x0

ama işe yaramadı

Çözünürlük modu belirtmeden komutu yürüterek dene bir de.

xrandr --output DP-1 --primary --pos 0x0

X11 üzerinde deniyorsun değil mi?

Maleseft çalışmadı. Şöyle wayland kullanıyorum fakat hiçbir şekilde konsoldan swaymsg ile wlr-randr dan cevap alamıyorum ama xrandr dan alabiliyorum.

Wayland ile xrandr sonuç vermez. Arayüzden çözmeye çalışmalısın.

Fare imleci hangi ekranda bu sırada? Genelde fare imlecinin olduğu ekranda uygulamalar açılıyor.

Mesela sistemi monitör’e bağlıyorum. Fare imleci monitörde görünürken herhangi bir uygulama açtığımda uygulama monitörde beliriyor. Eğer laptop ekranındaysa laptop ekranında açılıyor.

Fare ana ekranımda iken oluyordu. Güncelleme sonrası hata düzeldi artık eskisi gibi

1 Like