Popüler E-Posta Servisleri Yerine Neden StartMail?

Herkes oldukça popüler e-posta servislerinden bahsetmiş. Bu servislerin çoğunu kullanmış biri olarak, ben kişisel ve iş kullanımı için StartMail tercih ediyorum. Evet, ücretsiz bir planları yok; ancak sürdürülebilirlik açısından buna gerek de duymuyorlar. Yıllık abonelik aldığınızda oldukça uygun bir fiyata sahip olabiliyorsunuz ve ayrıca 7 günlük deneme süresi sunuyorlar. Eğer yıllık abonelik düşünüyorsanız, “partner” kodunu kullanarak ilk yıl için 30$ gibi bir ücretle kullanabilirsiniz.

Şimdi gelelim StartMail’i tercih etme nedenlerime:

1. Daha az spam riski
    Diğer servislerin aksine, ücretsiz plan sunmadıkları ve kayıt sırasında kredi kartı bilgisi gerektirdikleri için bot hesapların kullanımı neredeyse yok denecek kadar az. Bu da sizin e-postalarınızın spam klasörüne düşme ihtimalini büyük ölçüde azaltıyor.

2. IMAP/POP3 desteği
    Benim için gerçekten önemli bir özellik çünkü favori e-posta istemcimle (Thunderbird :purple_heart:) maillerimi yönetebiliyorum. Hem telefonda hem bilgisayarda aynı istemciyi kullanabilmek büyük bir avantaj.

3. Sınırsız e-posta takma adı (alias)
    StartMail, sınırsız sayıda ve süresiz alias oluşturmanıza olanak tanıyor. Bu alias’ları ana posta kutunuza yönlendirebilir, belirli bir süre için kullanabilir, istediğinizde silebilir ya da geçici olarak kapatıp açabilirsiniz. Ayrıca, kendini yok eden alias özelliği de var; tıpkı temp-mail gibi çalışan ve saat başı değişen, ancak @use.startmail.com gibi bir alan adı kullanan e-postalar sunuyor. Bu da birçok web sitesinde “geçici e-posta adreslerini kabul etmiyoruz” sorununu aşmanızı sağlıyor. (Örneğin, ProtonMail’in rastgele alias’ları bazı platformlar tarafından engellenebiliyor.)

4. Şık, sade ve kişiselleştirilebilir arayüz
    StartMail’in arayüzü hem şık hem sade ve kişiselleştirmeye oldukça uygun. Kişiler bölümü de gayet kullanışlı. Destek ekibine gelince; gerçekten çok iyi ve yardımseverler.

Sonuç olarak: StartMail’i denemenizi öneririm. E-posta, doğası gereği tamamen güvenli bir iletişim aracı olmasa da, siz ProtonMail gibi servisler kullanıyor olsanız bile, karşıdaki kişi Gmail veya benzeri bir servis kullanıyorsa bu güvenlik avantajları büyük ölçüde azalıyor.

Bir de benim gibi popüler bir isim ve soyadı kombinasyonuna sahipseniz, StartMail’de adsoyad@ şeklinde e-posta adresi alma ihtimaliniz daha yüksek çünkü ücretsiz bir servis değil. Unutmayın, bir şey bedavaysa, ürün sizsiniz.

Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim! Fikirlerinizi aşağıda paylaşabilirsiniz.

Son düzenleyen: @hai236 2025-02-05T17:13:54Z

4 Likes