Proton VPN kullanıyorum. Ancak fdroid de ORBOT VPN ile karşılaştım. ORBOT tor odakli vpn koruması sağlıyormuş. Biraz internet üzerinden araştırdım. Sunucular önemli nereye bağlandığını ve güvenliğimizi etkiliyor. Proton son derece güvenli kendi sunucuları açısından. Orbot da uygulamar seçilerek tor bağlantı sağlamakta. Orbot kullanan var mı orbot güvenli mıdır
Orbot bir VPN değildir. Bir Tor proxysidir. Orbot’un nasıl çalıştığını anlamak için Tor nasıl çalışıyor onu anlamak gerek.
Siz TOR ağına bağlanmak istediğinizde cihazınız bir proxy sunucusu olur ama kendisine hizmet eder. (I2P’den farklı olarak)
Orbot oluşturduğunuz proxyi yapılandırmanızı sağlıyor. Ağınızı TOR üzerinden geçirmenizi sağlıyor. Ancak bu her zaman iyi sonuçlar doğurmayabilir. Günlük kullanım için.
Orbot güvenilir mi demek TOR güvenilir mi demekle aynı şey. Evet, güvenilir ancak VPN olarak bakmak sağlıklı olmaz. Aslında Tor kullanan bir proxy ayarlama uygulaması.
Orbot’un bir VPN olmadığını biliyorum. Proton VPN kullanıyorum. Orbot ile uygulamayı seçersem Güvenirliği etkiler mi vpn ile girişlerde? veya diğer uygulamaları kullananlardan biligi almak istiyorum bunlara gerek var mı acaba