opera yeni tarayıcı opera air’i duyurdu, şuan erken erişimde ve linux üzerinde çalışmıyor gördüğüm kadarıyla, incelemelerde farkettiğim üzere sanki meditasyon ekseninde bir tema üzerine inşa etmişler gibi görünüyor, nefes alma egzersizleri vs var.
açıkçası bu tarayıcı kimin için yapılmış bilmiyorum opera one kullanan bir insan bunu neden kullanır orası kullanıcıya kalmış, tasarım olarak hoş görünüyor ama karanlık modu bulunmuyormuş.
Opera neon falan diye tarayıcıları vardı Nokia telefonları eski cihazların hepsinde opera kullanılıyordu hiç birine düzenli güncelleme gelmiyor hepsi tarihe karışıyor garantisini sağlayamıyor sanırım kendi programlarının arayüz ve kullanım bakımından Firefox için bu tarayıcıların arayüzü çalınıp TV mobil PC ye 10 numara Firefox Tarayıcılar yapılabilirdi PlayStation Xbox a bile yapılabilirdi iykide chrome var bence Google açık kaynak projeleri çalïp en iyi şekilde linuxda bağımsız fork uygulamalar yapmak daha mantıklı olabilir
Tarayıcı yapmış olmak için tarayıcı yapmış gibiler sanki.
Siteye baktım da sanırım asıl amaçları tarayıcı kullanırken meditasyon yapmak (?) isteyenlere yönelik bir tarayıcı yapmakmış.
Kim neden tarayıcı kullanırken sakinleşmek ister ki? Ben istemem şahsen ama isteyen birisi de herhalde bunu tarayıcı ile yapmaz diye düşünüyorum.
Tasarım güzel de amaç olarak boş kalmış gibi. Sakinleşmek isteyen kullansın demek yerine “böyle bir temalı tarayıcı yaptık oyuncu tasarımını beğenmiyorsanız buna da bakın.” diyerek yapsalar anlayışla karşılardım.
Ben kullanmam ama alıcısı varsa güle güle kullansın diyelim ne yapalım.