OpenWRT Modem Tavsiyesi

Daha önce bu başlıkta konu açılmış, ama aradığım cevabı o konuda bulamadım.

Şu anda TürkTelekom’un verdiği TP-Link AC1200 modemi kullanıyorum. Ancak bu modem kablolu bağlantılarda sıkıntı çıkarıyor, bazen internetten atıyor. Ayrıca MAC adresiyle port yönlendirme yaptığımda cihazların MAC adreslerini karıştırıp yönlendirmeyi yanlış bilgisayara yapıyor. Daha da kötüsü: 22. port modem tarafından kullanılıyor. Mobil uygulaması için rezerve edilmiş. Tabii özel mülkiyet yazılımın ne yaptığı muamma.

Evdeki en eski cihaz AC wifi adaptörüne sahip. Aynı anda 7-8 cihaz bağlı oluyor. 2000₺ civarında bir modem araştırıyorum. OpenWRT için hangi modeli tavsiye edersiniz? OpenWRT ile bir modem kullanıyorsanız modeli nedir?

Birkaç gün önce bu bağlantıdan güncel sürüme (23.05.2) sahip router’lara bakıp, Epey’den Türkiye’de olup olmadıklarını da kontrol ederek bir liste yapmıştım. Aşağıdan göz atabilirsiniz. Eksik vs. olabilir. Ayrıca satın almadan önce yeniden kontrol edin.

ASUS - TUF-AX4200 - tuf-ax4200
TP-Link - Archer C5 AC1200 - v1 - archer-c5-c7-wdr7500
TP-Link - Archer C7 - v1, v1.1 - archer_c7
TP-Link - Archer C7 - v2, v2.1 - archer_c7
TP-Link - Archer C7 - v3 - archer_c7
TP-Link - Archer C7 - v4 - archer_c7
TP-Link - Archer C7 - v5 - archer_c7
TP-Link - AX23 - v1 - archer_ax23_v1
Xiaomi - AX3200 - ax3200
Xiaomi - Mi AIoT Router AX3600 - ax3600

1 Like

Merhaba, önceden açılmış bir konuya yorum bırakmıştım oradan bakabilirsin.

Tp-link Archer AX23 kurulumunda router kaynaklı bir sorun yaşamadım. SO kaynaklı olduğunu düşündüğüm bir sorunum var merak ediyorsan buradan göz atabilirsin.

TT ile deneyimim olmadığı için yorum yapamayacağım, ideal senaryoda çalışacaktır diye varsayıyorum. Donanımsal olarak bir eksiklik hissettirmedi.

1 Like

Belki ilgini çeker diye bilgi vermek istiyorum Orange pi 5 plus sipariş verdim 16gblik lazım olduğu için ama Türkiyede 8gbliklerde var. Orange pi gibi cihaz alırsan onlara da openwrt image kurulabiliyor bilgin olsun. Bir taşta birkaç kuş vuruyorsun ama maalesef bir tık pahalı

Raspberry pi’yi de düşündüm. 3-4 kablolu bağlantı yaptığımdan uygun olmaz diye düşündüm. Kablolu bağlantı için çoklayıcı, wifi modülü vs. cok uğraştırır. Fiyatı da dediğiniz gibi yüksek.

1 Like