Önerdiğim ve sizin önerdiğiniz bültenler

Merhaba günlük haber okumak ve Dünya’dan bi’haber yaşamamak için bir kaç haftadır bültenler takip ediyorum. Çoğunuzda benim gibi büyük ihtimalle televizyon izlemiyorsunuz, gazete okumuyor, sosyal medya kullanmıyor yada kullanıyorsanızda tamamında haber/gündem görmüyorsunuz. Sizinde takip ettiğiniz bültenler varsa paylaşabilirsiniz.

Takip ettiğim bültenlerden biri de Yusuf İpek’in haftalık teknoloji bülteni, lakin çoğunuz bildiği için bunu geçiyorum.

İlk bahsetmek istediğim bülten, Oksijen Gazetesi’nin e-bülten aboneliği.

• Sabah raporu (Hafta içi her gün çıkıyor)
  • Gün sonu (Hafta içi her gün çıkıyor)
  • Yeni hafta (Her cuma)
  • Ne izleyelim? (Her cumartesi)
  • ye-iç-gez-oku (Her pazar)
  • Yorum (Her cumartesi)

Olmak üzere toplam 6 tane farklı bülten sağlıyor. Maalesef arasından abone olmak istediğimizi seçmemize izin vermiyor ancak hepsinin kaliteli olduğunu söyleyebilirim.

Özellikle sabah raporu (incelemek isterseniz son yayınlanan için tıklayabilirsiniz) ve gün sonu (incelemek isterseniz son yayınlanan için tıklayabilirsiniz) günlük haberler için gayet yeterli ve kısa tutulmuş. İkisinede günlük 3-4 dakika göz gezdirdiğimi söyleyebilirim.

Haftaiçi 11 (haftaiçi her gün 2, cuma günleri 3), haftasonu ise 3 (cumartesi 2, pazar 1) adet bültene erişmiş oluyorsunuz. Bültene abone olmak ve diğer bültenlere göz gezdirmek için buraya bakabilirsiniz.

Diğer bahsetmek istediğim bülten, Kapsül’ün bültenleri.

• Kapsül günlük doz (Hafta içi her gün çıkıyor)
  • Kapsül pazar (Her pazar)
  • Kapsül business (Her cumartesi)
  • Kapsül spor (Her çarşamba)
  • Kapsül kültür (Her cuma)
  • Kapsül iyi yaşam (Her salı)

Olmak üzere toplam 6 tane farklı bülten sağlıyor. Oksijen’den farklı olarak istediğimiz bültene abone olmamıza izin veriyor. Ben her gün alabilmek için günlük doz, pazar ve business bültenlerini takip ediyorum. Bunlarda gayet kaliteli akıcı ve kısa.

Abone olmak ve incelemek için buraya bakabilirsiniz.

Sizinde bu tarz takip ettiğiniz ve önerdiğiniz bültenler var mı?

Son düzenleyen: @Gokturk 2024-10-02T18:05:06Z

4 Likes

Bunları rss olarak ekleyebilir miyiz?

1 Like

Bence bu bültenler, RSS’ye eklenecek şeyler değiller ha eklemek istiyorsanız eklenir mi bilmiyorum. Bence bu farklı bir olay ve kültür.

Haber sitelerinin rss linkleri bulunuyor.

Böyle bir gist buldum. En son 6 yıl önce güncellenmiş.

2 Likes

Burada dadğim gibi çoğumuz televzyon yada gazete vs okumuyoruz. RSS dışarıdan bakınca güzel gibi dursada aslında bütün haberleri listeliyor ve bu benim istediğim şey değil. Ben günlük 3-4 dakika göz gezdirerek farklı bir sürü kategoriye yukarıda attığım bültenler sayesinde erişebiliyorum.

Bende bir süre RSS istemcisi kullanmaya çalıştım ancak beni asla içine çekmedi. Başkasını çekebilir orasını bilmiyorum ancak bana göre e-bültenler kesinlikle daha rahat ve işlevsel.

Ekstra olarak burada da dediğim gibi bülten ve rss’in olayı farklı bence. Ben günlük gelen mailleri okumadan önce gelen e-bültene 3-4 dakika bakıyorum mesela. Ancak RSS istemcisinde olsaydım bütün haberler önüme düşecekti, göz gezdirecektim birine girecektim geri çıkacaktım vs. İkisi arasında çok büyük efor farkı var bence.

1 Like

Bakış açınıza pek katılmasam da şu RSS istemcisininki ile biraz örtüştüğünü ve de bu sebeple geleneksel RSS istemcilerine nazaran daha çok beğenebileceğinizi düşündüm:

https://fraidyc.at/

1 Like

Hocam benim RSS istemcileri ile bir sorunum yok, herkesin benim gibi düşünmediğini de biliyorum.

RSS tabii ki herhangi bir siteye girip reklamlarla cebelleşirken, uzatılmış ve boş metinleri okumaya gerek kalmadan önümüze haberleri sunuyor.

Ancak e-bülten gibi şekilde gündemi özetlemiyor & önüne sunmuyor,

burada da dediğim gibi.

Şu attıklarımı inceleyecek olursanız, dediğimi anlarsınız.