Ölü batarya takılı mı kalmalı yoksa çıkarılmalı mı?

2-3 yıldır bataryam ölü ve batarya takılı olarak kullanıyordum. Geçenlerde çıkardım ve 2 ay civarı böyle kullanıyorum. Son zamanlarda pc aşırı ısınıyor. Batarya takılıyken de ısınıyordu ama bu kadar mı hatırlayamıyorum. Pc patlayacak diye korkuyorum yani elimle bile dokunamıyorum o kadar sıcak. Sorum şu: ölü batarya takılı bir şekilde kullanmak daha az ısınma yapar mı? ( Batarya bazen tamamen yuzde 0 da. bazen 255 falan oluyor ama bir anlamı yok elektrik gidince falan sadece 1 snlik pil az uyarısı gelip pat diye kapanıyor.)

Bataryasız kullanmak masaüstü pc kullanmaktan farksız. Kendi laptopumu uzun süre pilsiz kullandım. Sağlıklı mı pek değil ama bataryadan zarar görmesinden daha iyidir. Bence pili değiştirmelisin yakın zamanda.

1 Like

Bence çıkarmak daha mantıklı, bataryanın şişip patlama ihtimalinin önüne geçiyorsun.
Isınmasının bataryayı çıkarmaktan olacağını zannetmiyorum ama bataryanın boşta kalan girişlerini bantla veya yalıtkan başka bir şeyle kapatmadıysanız kapatmanızı öneririm. Kısa devre falan yapıp ısındırıyor olabilir.

1 Like

bence eğer dizüstüyü masa başı kullanıyorsan çıkar, eğer taşıyorsan bataryayı değiştir.

1 Like

Hocam, bataryayı çıkarmakla söylediğiniz şey olmaz. Bataryayı takmayın. Sizin sorununuz başka.

2 Likes