Obsidian tarzi not uygulaması kullanmak istiyorum. Ancak Obsidian dışında açık kaynaklı ve iyi bir uygulamalar hangileridir tecrübeli arkdaşlardan öğrenmek istiyorum. Joplin, Logseq, Standard Notes, Simplenote, Org roam arasından hangislerini önerirsiniz ne gibi avantaj ve dezavantajları var?
Daha önce bunlara denk gelmiştim ancak ikisini de yeteri kadar kullanmadığım için ek bilgi veremeyeceğim
Org-roam için biraz bilgi vereyim. Keza bu videoda bahsediyorum.
Org-roam, bir kişisel bilgi yönetimi aracıdır ve birçok avantaja sahiptir.
Avantajları:
-
Bağlantılı Notlar: Org-roam, notlar arasında güçlü bağlantılar kurmanıza olanak tanır, böylece bilgiler arasında anlam dolu ilişkiler oluşturabilirsiniz.
-
Yapılandırılmış Notlar: Org-roam ile notlarınızı hiyerarşik bir yapıda düzenleyebilir ve kolayca erişebilirsiniz. Kodları çalıştırabilir
tangle
gibi güzel araçtan yararlanabilirsiniz. -
Emacs Entegrasyonu: Org-roam, Emacs kullanıcıları için özel olarak tasarlanmıştır ve bu kullanıcılar için güçlü bir not alma ve düzenleme deneyimi sunar. Org-mode ile yapabildiğiniz her şeyi yapabilirsiniz.
Dezavantajları:
-
Teknik Bilgi Gereksinimi: Org-roam, Emacs kullanımını içerir ve bu da teknik bilgi gerektirir. Bu, başlayanlar için bir engel olabilir.
-
Diğer Platformlarla Entegrasyon: Org-roam, Emacs ekosistemine odaklanmıştır, bu nedenle diğer not alma uygulamaları veya platformlarla entegrasyon eksik olabilir.
-
Karmaşıklık: Org-roam, başlangıçta karmaşık gelebilecek birçok özelliğe sahiptir.
Merhaba, 6-7 aydır anytype kullanıyorum ve çok memnunum. Masaüstü ve mobil uygulaması var. Açık kaynak kodlu ve notlarınız yerel depolanıyor, ilk girdiğinizde size has bir “phrase” veriliyor ve bunu girerek cihazlarınızda notlarınızı eşitleyebiliyorsunuz. Arayüz olarak notion’a benziyor, kullanımı kolay, notlarınızı rahatça zenginleştirebilirsiniz. Bir not alma uygulamasından bekleyeceğiniz her şey mevcut içinde.