Nvidia Ekran Kartım Aktif Gözükmüyor

Forumda bununla alakı bir konu var fakat orada konu çok dallanmış budaklanmış. Ayrıca bendeki ekran kartı nispeten daha yeni bir ekran kartı olduğu için yeni konu açmak istedim.

nvidia-smi çıktısı:

+-----------------------------------------------------------------------------------------+
| NVIDIA-SMI 560.35.03              Driver Version: 560.35.03      CUDA Version: 12.6     |
|-----------------------------------------+------------------------+----------------------+
| GPU  Name                 Persistence-M | Bus-Id          Disp.A | Volatile Uncorr. ECC |
| Fan  Temp   Perf          Pwr:Usage/Cap |           Memory-Usage | GPU-Util  Compute M. |
|                                         |                        |               MIG M. |
|=========================================+========================+======================|
|   0  NVIDIA GeForce RTX 3060 ...    Off |   00000000:01:00.0 Off |                  N/A |
| N/A   54C    P0             19W /   80W |      11MiB /   6144MiB |      0%      Default |
|                                         |                        |                  N/A |
+-----------------------------------------+------------------------+----------------------+

+-----------------------------------------------------------------------------------------+
| Processes:                                                                              |
|  GPU   GI   CI        PID   Type   Process name                              GPU Memory |
|        ID   ID                                                               Usage      |
|=========================================================================================|
|    0   N/A  N/A      2465      G   /usr/lib/Xorg                                   4MiB |

Son düzenleyen: @wise 2024-10-07T22:00:14Z

sistem iGPU kullanıyor çünkü

lspci | grep VGA komutunun çıktısını atar mısın

Buyurun hocam:

0000:00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation TigerLake-H GT1 [UHD Graphics] (rev 01)
0000:01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GA106M [GeForce RTX 3060 Mobile / Max-Q] (rev a1)

nvidia-prime kurulu mu?, bu arada her şey olması gerektiği gibi gözüküyor. RTX 3060’ı kullanan bir uygulama çalışmıyor sistemde sadece. Onu da nvidia prime kuruluysa prime ile belirleyebilirsin hangi ekran kartının kullanıldığını

Yok hocam kurulu değilmiş kuruyorum şuan. Normalde hiçbir şekilde kullanmıyordu ayarlamayı deniyeceğim şimdi. Teşekkürler.

envy control ile direkt olarak nvidia gpu yu devreye sokabilirsin
eos wiki

envycontrol hata veriyordu diye hatırlıyorum, farklı bir gpu kontrol uygulamasında ise sadece integrated ve hybrid seçenekleri vardı neden bilmiyorum.

hocam biraz geç oldu ama şu belirleme işini nasıl yapıyoruz tam olarak?

DRI_PRIME=1
ve
prime-run

komutlarıyla her uygulamayı çalıştıramıyorum. Özellikle Flathub’dan indirilenler ve dolayısıyla Steam ve oyunlar.

1 Like

Merhaba, her uygulamayı derken kast ettiğiniz sadece Flatpak uygulamalarımı?

flathub kendi ekosisteminde çalışıyor, ek izinler vermek gerekebilir. Flatseal adlı uygulamayı bi kurcalayın derim

2 Likes

Pardon orada bir anlam karmaşası olmuş. Evet, Flatpak uygulamaları.

1 Like

Yukarıdaki çıktısından anladığım ekran kartı tanınıyor. Yani sorun yok. Varsayılan olarak intel ekran kartını kullanıyor. Ve sadece bazı uygulamalar için açılabiliyor. Yukarıda DRI_PRIME=1 ile çalışıyorsa buda tahminimce sadece flatpak uygulamaları çalışmıyor.

@Centipath Flatseal indirin. Oradan istediğiniz uygulamaya tıklayın. Sonra Gpu Hızlandırma’nın tikini açın. Ondan sonra Environment kısmına DRI_PRIME=1 değerini atayın. Sonra işi garantiye almak adına bilgisayarınızı yeniden başlatın ve tekrar test edin. Muhtemelen çalışacaktır.

Eğer sisteminizde sadece nvidia kartını nasıl kullanabilirim dersenizde optimus-manager ve optimus-manager-qt paketini yüklemeniz yeterlidir. Yükledikten sonra barınızda sistem tepsisinde bunu ayarlayabileceğiniz bir ikon gelecek oradan seçerek birini deaktif edip diğerini kullanabilirsiniz. Bu paketler muhtemelen Aur üzerinde mevcuttur :slightly_smiling_face:

1 Like

Sağ olun hocam. Paketleri kurup geri dönüş yapacağım.

Direkt optimus-manager kurdum ve düzgün bir şekilde çalışıyor. Teşekkürler.

1 Like