Nvidia 560 sürücüsünden sonra yeni açık kaynak sürücüleri geldiğinde ne yapacağız?

Bu Arch dışında genel bir konu aslında. Çoğunuzun bildiği üzere Nvidia 560 sürücülerinden sonra artık özel mülkiyet sürücü yerine açık kaynak sürücü desteklemeye karar verdi. Yani atıyorum 565 ya da 570 artık ne sürüm ile çıkacaksa artık açık kaynak olacak.

Benim sormak istediğim konu ise şu: Mesela ben şu an hala özel mülkiyet sürücüler desteklendiği için 560 sürümünün kapalı kaynağını kullanıyorum. Yeni sürüm geldiğinde artık kaç sayılı sürümse ve bu açık kaynak olduğunda ben ve benim gibi şu anda kapalı kaynak kullananlar ne yapacak? Yani elimizdeki kapalı kaynak sürücüleri tamamen temizleyip açık kaynak mı kuracağız yoksa otomatik güncelleme ile yeni sürümdeki açık kaynak ne ise ona mı geçeceğiz?

Son düzenleyen: @wise 2024-09-20T20:43:21Z

Linux Torvalds o sıralar biraz sinirliydi :sweat_smile:

Muhtemelen değişen pek birşey olmaz. Dağıtımlar repolarına yeni Nvidia paketlerini aynı adda paketlerlerdi. Yeni sürüm olarak onu kullanırdınız :slightly_smiling_face:

2 Likes

Forumda bir sürü “nvidia driver sorun” benzeri konular var. sürücüler açık kaynak olursa çekirdek ile birlikte mi gelecek? bu sorunlar ortadan kalkacak mı? Çok aklıma takıldı o yüzden ısrarla soruyorum kusura bakmayın

1 Like

Nvidia sürücüleri açık kaynak olacak lakin GPL lisanslı olacak’mı yoksa tescilli’mi olacak onu bilmiyorum. Lakin eğer Tescilli olmaz ve Özgür yazılım olursa o zaman kernele dahil edebilirler :slightly_smiling_face:

1 Like

He anladım. Yani sorunu ortadan kaldıracak olan şey açık kaynak olması değil özgür yazılım olması. İnşallah öyle olur.

1 Like