Nobara Masaüstü Ögeleri Gözükmüyor

Garuda Gaming Edition’dan Nobara’ya geçtim. Çok fazla eklenti vardı. kafam allak bullak oldu. Nobara daha sade diye gördüm gnome masaüstü kullanıyorum 1 2 klasör attım masaüstüne gelmedi yada geldi gözükmüyor ayarları inceledim böyle bir ayarda bulamadım şu anlık çok önemli değil gözükmemeleri ama sinir bozucu yinede

Son düzenleyen: @Frkn 2024-12-09T06:45:28Z

1 Like

Sistem uzantıları klasörü “/usr/share/gnome-shell/extensions” dizinindedir. Buradan Arc Menu klasörünü az önce sildim. Daha sonra bu uzantıyı GNOME’un “Uzantılar” uygulamasıyla yeniden yükleyebilirsiniz. Bu uygulama muhtemelen zaten kurulu durumdadır; arada oturumu kapatıp tekrar açmanız gerekebilir.

kaynak bu şekilde bir çözüm gördüm, eğer yaptığınız herşeye rağmen çözülmediyse bunu deneyin, sorun zaten gnome masaüstü ortamından kaynaklı

Hocam bu bir sorun değil özelliktir, GNOME yüklü gelen bir masaüstü bulundurmaz. Yazacağım çözüm Nobara’da çalışır mı bilmiyorum ama GNOME’da çalışıyor:

1) Uzantı Yöneticisini ve Gnome Uzantılarını İndirin

Sanırım dnf kullanıyorsunuz:
sudo dnf install gnome-shell-extension-app

Uygulamayı açın ve üst bölümden Göz At’a basın. Ardından arama kutucuğuna “Desktop Icons” yazın

2) Uzantıyı Kurun

Çıkan uzantıyı kurun.

3) Uzantıyı açın

Kurulu kısmından “Desktop Icons NG (DING)” isimli uzantıyı bulup açın.

4) Kullanın

Otomatik yükler ya da oturumu kapatıp tekrar açın. Eğer olmazsa bir Nautilus var mı kontrol edin. Nautilus ile açıyor çünkü.

Ayrıca uzantının Gnome Uzantılar Sitesi

İsterseniz verdiğim siteden manuel olarak .zip olarak indirip, çıkartıp @sametak hocamın bahsettiği /usr/share/gnome-shell/extensions/ dizinine atabilirsiniz.
Farklı bir paket yöneticisi kullanıyorsanız, ona göre de yardımcı olabilirim.

2 Likes