MX Linux'ta ses sorunu

Herkese merhaba.
Bir süredir windows sistemim yerine artık linux kullanmak istiyordum. Bir kaç saat önce Yusuf İPEK’in videolarından birine (MX Linux inceleme videosu) rastladım ve MX Linux’u 16 GB’lık bir belleğe kurdum.

Ancak MX Ses Seçimi uygulamasında PCH: HDA-Intel HDA Intel PCH ve NVidia: HDA-Intel HDA-NVidia kartlarını görsede herhangi bir ses alamıyorum.

Ayrıca MX Ses Seçimi uygulamasındaki “Şu anki ses kartını dene” butonuna tıkladığımda “Deneme sesi çalınamıyor” hatası alıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

NOT: Çok uzun yıllar önce Linux Mint denemiştim. Yani linux komutlarına pek aşina sayılmam.

Benzer bir sorunu yaşıyorum. İnvalid state hatası alıyorum. Ses oynatabiliyorum ama birden çok ses kaynağı oynatırsam donuyor.

lspci

çıktısını paylaşabilir misiniz?

Konu zaman aşımına uğramış ama problem yaşayan arkadaşlar PipeWire ses sunucusuna geçebilirler. KDE Neon için PipeWire’a geçme rehberi benim kullanıcı sayfamda var ihtiyacı olanlar için. Sorunu bu şekilde %90 ihtimalle çözersiniz. %10 ihtimal de donanım veya yazılımla donanım uyumu kaynaklı bir hatadır.