Mx Linux DNS ayarı

Sistemimde Mx Linux kullanıyorum. DNS adresimi Mullvad DNS ile değiştirmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Son düzenleyen: @wise 2024-11-22T23:56:36Z

Artık internet yöneticiniz neyse, onun ayarlarından yapmalısınız. Masaüstünüzdeki panelde internet simgesi varsa sağ tıklayıp filan ayarlara girebiliyor olmalısınız.

Bu videoda nasıl yapacağınızı anlatıyor.

1 Like

Videodaki ayarları yaptım. Cloudflare DNS (1.1.1.1 ve 1.0.0.1) ile sorun yaşamadan bağlantı sağlayabiliyorum. Ancak Mullvad DNS’lerini (dns.mullvad.net veya IP olarak 194.242.2.2) ayarladığımda hiçbir siteye giriş yapamıyorum. Sorunun kaynağı ne olabilir ve nasıl çözebilirim?

İnternet servis sağlayıcınız, Mullvad’a erişim kısıtlaması getirmiş olabilir.

Bu IP adreslerini veya domainleri sadece DoH ve DoT destekleyen internet yöneticilerinde veya web tarayıcılarında kullanabilirsiniz. Firefox kullanıyorsanız DoH ayarı var. Büyük olasılıkla NetworkManager kullanıyorsunuz ve DoH veya DoT desteklemediğini düşünüyorum.

https://www.reddit.com/r/mullvadvpn/comments/11ry1df/comment/jcaz1xk/?utm_source=share&utm_medium=web3x&utm_name=web3xcss&utm_term=1&utm_content=share_button

1 Like

Merhaba,
Mullvad DNS’i kullanmak için DoH veya DoT desteği gerektiği belirtiliyor. Mx Linux’ta bunu nasıl etkinleştirebiliriz?