Minecraft'ta Server Açma

Arkadaşlar başlıkta gördüğünüz gibi ben arkadaşlarımla oynamak için bir tane minecraft sunucusu açacağım localde fakat RadminVPN kullandığımda arkadaşlarımda ping oluyor ve aynı şekilde bende katıldığımda bende de ping oluyor acaba minecraft’ta ping olmadan minecraft sunucusu açmam mümkün mü bu arada ping’in sebebi arkadaşımın veya benim internetimin kötü olmasından değil uygulamadan kaynaklı birşey bilen varsa yardımcı olabilir mi

Papermc + playit.gg kullanarak sunucuyu kendi bilgisayarınızda çalıştırabilirsiniz.

2 Likes

Zerotier kullanabilirsiniz.

1 Like

oyuna tek oyunculu girip yerel ağda başlata bas
sonra modem arayüzüne girip port yönlendirmeye tıkla

Ekran Görüntüsü_20240724_214857

Hedef IP veya MAC kısmına lokal ip adresini yaz
Kaynak Port ve Hedef Port kısmına oyunu yerel ağda başata bastığında sana verdiği portu gir
diğer ayarları görseldeki gibi yap sonrasında kaydete bas

sonra arkadaşların senin ip adresinin sonuna portu ekleyerek girebilirler
ip adresini öğrenmek için tarayıcında “whatsmyipadress” diye aratabilirsin

eğer giremezlerse güvenlik duvarını kapatıp dene

1 Like

Merhabalar, bu işlem yapıldığında modem yeniden başlatılıyor mu?

hayır yeniden başlatılmaması lazım

Portları dışarı açmak eğer bilmiyorsanız çok riskli bir şey. Onun yerine playit.gg gibi bir tünel kullanmak daha mantıklı.

Bunu yapmak için statik ip olması lazım mı?

Statik ip’ye gerek yok sadece isp den 100 lük nat havuzundan (cgnat havuzu) çıkmayı istediğini talep edip çıktıktan sonra port yönlendirmesi yapması gerekiyor.

Her modemi aç kapa yaptığında ip adresi değişecek bunu engellemek için dyndns servisleri kullanabilir.

Ben sadece Minecraft server için kullanacağım. Herhangi bir güvenlik sorunu cıkartır mı? Müşteri hizmetlerine bağlandıktan sonra Cgnat havuzundan cıkmak istiyorum desem direkt çıkartır mı? TürkTelekom

1 Like

Sadece Minecraft sunucusu olacaksa ve sadece arkadaşlarınız ile paylaşacaksanız pek sorun teşkil etmemesi gerek.

Eğer yazılımla uğraşmıyorsanız veya herhangi bir port açan uygulama kullanmıyorsanız sıkıntı olmaz. Güvenlik duvarı ayarından sadece 25565 portuna izin verebilirsiniz.

1 Like

bore kullanabilirsin. Tavsiye ettiğim kurulum yöntemini anlatacağım.

Öncelikle sistemine docker kur. Sonrasında ise:

docker run -it --init --rm --network host ekzhang/bore local <minecraftportun> --to bore.pub

Ve sonrasında sana şöyle bir çıktı verecek:

2024-08-20T10:18:06.583973Z  INFO bore_cli::client: connected to server remote_port=5haneliportsayisi
2024-08-20T10:18:06.583998Z  INFO bore_cli::client: listening at bore.pub:5haneliportsayisi

minecraft multiplayer ip yerine bore.pub:5haneliportsayisi’ni gireceksin, bu kadar.

Yakında belki bore ile ilgili bir yazı yazarım, yazarsam linkini bırakırım.