Minecraft Survival Sunucum

Selamlar herkese. Bir kaç gün önce Sohbet kanalında dönen bir muhabbet üzerine bir Minecraft sunucusu açmaya karar verdim. Sunucu bir aksilik olmadığı sürece 7/24 açık olacak. Sunucu konseptinden bahsedersem klasiğe yakın hayatta kalma modu. Ayrıca sunucuya orjinal Minecraft hesabı olmadan giriş yapabilirsiniz. Bu konu altında bulduğunuz yerlerin koordinatlarını, sunucuda çektiğiniz fotoğrafları vb. paylaşabilirsiniz.

Java:
Sunucu Adresi: minecraft.linuxwarrior.com.tr
Sürüm: 1.9.x - 1.21.x (1.21 ve yakın sürümler tavsiye edilir.)

Pluginlerden bahsedecek olursak:

1. Simple Tpa
    Diğer kullanıcılara /tpa oyuncuadi komutu ile ışınlanma isteği atmanıza, oyuncu kabul ederse ışınlanmanıza yarıyor. Ayrıca /back komutu ile en son öldüğünüz yere ışınlanabilirsiniz.

1. BlockProt
    Sandık, fırın, kapı gibi eşyalarınızı diğer oyunculardan korumanıza yarıyor. Blok izinlerini yönetmek için çıplak elle eğilerek bloğa sağ tıklamanız gerekli.

1. Death Chest
    Bir oyuncu öldüğünde itemlerini bir sandığa koyup koordinatlarını chat’e yazıyor. Ama 1 saat geçtikten sonra eğer halen alınmamışsa sandığı siliyor.

1. Ely By Skin Sistemi
    Orjinal hesap sahibi olmayanlar için ely.by üzerinden skin’inizi ayarlamanıza yarıyor.

1. Login Security
    Sunucuda orjinal olmayan hesaplara da izin verildiği için güvenliği sağlamaya yarıyor.

1. Grief Prevention
    Claim almaya yarıyor. Kullanım için bakınız. Hırsızlık koruması kapalı. Sandık, fırın gibi eşyalarınız için BlockProt pluginini kullanabilirsiniz. Claim almayı unutmayın!!!

1. Ultimate Homes
    Bir noktayı eviniz olarak belirleyip o noktaya ışınlanabilmenizi sağlıyor. Ev belirlemek için /sethome, eve ışınlanmak için /home, silmek için /delhome komutlarını kullanabilirsiniz.

1. TradeShop
    Dükkan plugini. Bir sey almak için elinizde karşılığı ile tabelaya sağ tıklayın. Dükkan açmak için bkz: https://www.youtube.com/watch?v=YEqrBopJoLw

1. ViaVersion Ve ViaBackwards
    Oyuncuların sunucu sürümünden farklı bir sürümle oynayabilmesini sağlıyor.

1. [KALDIRILACAK] EcoSim
    Pazar plugini. Kullanım:
/pay <oyuncu> <miktar> - Belirtilen miktarda parayı başka bir oyuncuya gönder!  
/eco [<oyuncu>] - Sahip olduğun veya başka bir oyuncunun sahip olduğu para miktarını göster!  
/ping [<oyuncu>] - Kendi pingini veya başka bir oyuncunun pingini göster!  
/bazaar - Para kazanmak ve harcamak için Çarşıyı aç!  
Kısayollar: /bz, /shop  

Sunucuyu Raspberry Pi 5 8Gb üzerinde kendi evimde barındırmaktayım. Yazılım olarak PaperMc kullanılmaktadır.

Son düzenleyen: @Umut_Kandemir 2025-02-04T22:06:19Z

10 Likes

Bu son güncellemelerde oyunun içine gelen bir özellik diye biliyorum, bir komut yardımıyla kaç kişi uyuduğunda sabah olacağı ayarlanabiliyordu.

3 Likes

Oyunun içine geldiğini bilmiyordum, plugin kullandım o yüzden.

2 Likes

“gamerule playersSleepingPercentage 1” komutu ile pluginsiz bir şekilde kullanabilirsin

Ayrıca merak ettim tps falan nasıl Raspery pi işlemcisi o kadar kuvvetlimi ben eskiden vds falan alıyordum 3 4 kişi oynarken bile aşırı chunk açınca tps yerlerde sürünüyordu

2 Likes

8 view, 4 simulation distance ile gayet akıcı açıyor. Şuan 8 kişiyiz sunucuda ve 20 tps.

2 Likes

Emeği güvene almak için BlockProt yerine bir claim sistemi getirmenizi tavsiye ederim.
İyi oyunlar.

2 Likes

Selamlar herkese. Sunucu bakım nedeniyle 2025-02-04T15:00:00Z tarihine kadar kapalı kalacaktır. Alışveriş, claim ve GeyserMc pluginleri yüklenecek, sunucu güvenliği artırılacaktır.

5 Likes

Rapor oluşturulup güvenlik önlemleri alınıncaya kadar giriş denemeyin lütfen, loglarda sorun olmasın.

3 Likes

Selamlar herkese. Claim almayı unutmayın!!!

Lag sorunu üzerine GeyserMc plugini, dolayısıyla Bedrock desteği kaldırılmıştır. Trade Shop plugini kurulmuştur. Ürün almak için elinizde karşılığı ile tabelaya sağ tıklayın. Satış için bakınız. MEVCUT PAZAR PLUGIN’I 2025-02-09T15:00:00Z TARIHINDE KALDIRILACAKTIR!!! Mevcut paranızı harcamayı unutmayın! Ayrıca mevcut EcoSim plugininin satış kısmı tamamıyla kapatılmıştır.

3 Likes

Hocam birde kullanıcıların birbiriyle VS atması için arena yapabilirsiniz. Mesela Warp plugini yükleyerek bir bölgeyi SKY ARENA olarak belirleyip oyuncular /warp arena yazıp ilgili bölgeye ışınlansın ve birbirleriyle vs atsın.

1 Like