kurallarını değiştirdim localhost’dan giriliyo sorun olmuyo ama dış ağdan’da girilmesi için port yönlendirmeyi açtım modemden
bu şekilde ayarladım kaynak ip’ye what is my ip yazınca çıkan ip’yi girdim örnek: 11.111.11.111 ve kaydedip etkinleştirdim
güvenlik dduvarını da devredışı bırakdım minecraft’tan doğrudan bağlantı ile 11.111.11.111:25565 giriyorum hata veriyo
Kaynak ip kismini bos birakmaniz lazim, oraya birsey yazdiginizda acilan portu sadece yazdiginiz ip adresi kullanabiliyor. Bos birakilmiyorsa “0.0.0.0” yazin.
Ek olarak ip adresiniz CGNAT havuzunda olabilir. Modem arayuzunde gorulen dış ip ve internet sitelerine gorunen ip adresi farkliysa maalesef port yonlendirmesi yapamazsiniz.
Musteri hizmetlerini arayip CGNAT havuzundan cikmak istediginizi soylemeniz veya statik ip satin almaniz lazim.
Yerel ağda açılmış bir sunucuya direkt evin IP adresiyle bağlanmak problem yaratabilir. Yerel ağdaki bir bilgisayara ev IP’siyle bağlanmak için şans eseri keşfettiğim bir yöntem var:
En üstte gateway IP ve sonrasında hangi DNS servisini kullanıyorsanız onun IP’si olacak şekilde bir DNS ayarlaması yaparsanız yerel ağdaki cihaza bağlanabiliyorsunuz. Neden böyle oluyor zerre fikrim yok ama telefonda, başka bilgisayarda denedim ve çalıştı.
Yine de garanti olsun diye yerel ağdaysa sunucuya local IP’siyle bağlanabilirsiniz. Başka ağlardan katılacak olanlar gateway IP’nizi kullanabilir.
Bu arada, güvenlik duvarını kontrol etmiş miydiniz? Uygun portun sunucuda açık olduğuna emin misiniz?
Bu arada server.properties’teki server-ip kısmını ben boş bıraktım.
dns ayarı yapmadım ama ilk attığınız ayarlar aynısı ve benle aynı ağda olmayan biride giremiyor bende giremiyom dış ağdan deneyince bu çıkıyo bu arada sunucu modlu forge kurulu
aynı ağdayken giremiyorsanız problem güvenlik duvardındadır. güvenlik duvarını devre dışı bırakmayı ya da minecraft portu için uygun portlari güvenlik duvarından açmayı deneyin. hangi güvenlik duvarını kullanıyorsunuz?
Server ip’yi boş yapmak derken? server ip’yi boş yaparsanız elbette ki o hatayı verecektir. local adresi girin (local adresin de doğru olduğundan emin olun, attığınız ss’teki 192.168.1.114’ü teyit edin.) ve sunucuya bağlanmayı deneyin.
hocam kurulumunuz baştan sona hatalı görünüyor. ne zaman bir problemi çözecek gibi olsak daha da temelde bir sorun çıkıyor. java’nın çalışıp çalışmadığından bile şüphe eder oldum.
hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz? güvenlik duvarının gerçekten de kapalı olduğuna emin misiniz? sunucu bilgisayarında wireshark programıyla gelen istekleri inceleyip uygun paketlerin gerçekten de sunucuya ulaştığını teyit edebilir misiniz? wiresharkı öğrenmeyi size bırakıyorum, onun yerine netcat de kullanabilirsiniz.
en iyisi baştan, adım adım giderek bir sunucu açmak olacak. ilk başta kendi bilgisayarınızda sunucu açmayı deneyin. sonrasında yerel ağ için bir sunucu kurun, en sonunda sunucuyu genel ağa açın.