microG Revived push-notification hakkında

Arkadaşlar microG Revived’ı Yusuf abinin videoda gösterdiği şekilde kurdum. Yalnız kafama takılan bir nokta var. microG’deki push-notification bildiğim kadarıyla microG’den sonra yüklenen uygulamalar için geçerli oluyor. Örneğin siz önce WhatsApp, sonra microG kurduysanız WhatsApp’ta push notification çalışmıyor.

Mesela microG’ye güncelleme geldi, ya da modülü yapan adamın GitHub sayfasında yazdığı şekilde Play Store’u cihazımıza kurduk. Play Store’a bir güncelleme geldiğinde her seferinde modülü yeniden flash’lamamız gerekiyor. Bu da her seferinde push-notification’a kayıtlı uygulamaların silinmesi demek.

Bu durumda örneğin WhatsApp’ta bunun çalışabilmesi için sürekli verileri temizlememiz mi gerekir? Bunun başka bir yolu yok mudur? Çünkü bazı uygulamalarda bu büyük bir işkence.

ben whatsapptan falan sonra kurmuştum microg’yi. normalde gapps veya microg’e dair hiç birşey kullanmayacaktım fakat bazı sorunlar olduğu için microg’e geri döndüm. herhangi bir sorun yaşamadım hiç sonra veya önce kurmak birşeyi değiştirmiyor.

bir kaç ay microg kullandım fakat hiç güncelleme yapmamıştım o yüzden ikinci soruna bi cevabım yok :smiley: