Mail Sunucusu DKIM İmzası Hatası Nasıl Çözülür?

Merhabalar.

Yusuf İpek’in son mail sunucusu kurma videosundaki adımları uygulayarak emailwiz’in sunucuma kurulum işlemlerini yaptım. Fakat mail tester’de DKIM başlığı altında çeşitli hatalar karşıma çıktı. Çıkan hatalar şu şekilde;

• [SPF] Alan adım, İP adresli sunucunuzun, info@alanadım.me kullanmasına izin vermiyor.
  • DKIM imzanız doğrulanamadı.
  • Bir DMARC kaydınız yok.
  • Alanadım.me etki alanınız için bir e-posta sunucusu bulunamadı. (DNS MX Kaydı).

Verdiği hatalar yukarıdaki şekildeki gibi.

İşlemi yapma sürecimden de kısaca bahsetmek istiyorum. Öncelikle alan adım GoDaddy üzerinde. Bundan kaynaklı orada DNS yönetim sayfasına gittim. Akabinde A kaydı açıp, isim kısmına mail yazıp, değere de Hosting Dünyam’daki İPV4 adresimi girip ekledim. Daha sonra terminalden “bash emailwiz.sh” komutu ile kuruluma başladım. Arayüz gelen ekranda internet sitesi kısmına da alanadım.me şeklinde bilgilerimi girdim. İşlem tamalanınca da NOW yazarak DNS kayıtlarını terminale çıktı olarak sundu. Ben de gerekli kayıtları olduğu gibi eksiksiz girdim. Sadece MX kayıdındaki TTL değerini 300 olarak giremedim. Çünkü GoDaddy en az 600 saniyeye izin veriyor. 600 olarak devam ettim ben de. Bunun dışında girdiğim tüm değerler doğruydu. Ayrıca v=spf1 mx şeklinde başlayan DNS kaydımın da ipv4 adresini script yanlış yapılandırmıştı. Onu da silip Hosting Dünyam’daki adresim ile değiştirdim. Sonuç olarak her şeyi doğru yaptım. Mail adresi şu an çalışıyor da. Fakat bu yukarıda belirttiğim hataları almaktayım.

Son olarak da kısa bir parantez açayım. Mevcut alan adımı aktif olarak sitemde de kullanmaktayım. Bu nedenle sitemin başına wwww yazmadan alandım.me yazarak ulaşabilmek için A kayıtlı @ isimli ve değer kısmına da sitemin İP adresi girişli bir DNS kaydı mevcut. Hatta script mail DNS kayıtlarımı yapılandırdığı sıradaki MX kaydın da sildiğim İPV4 adresi oydu. Yine bir dipnot düşeyim. İlk başta sitemin o A kaydını silip scripti o şekilde çalıştırmaya da çalışmıştım. Bu sefer de Yusuf İpek’in video da aldığı İPV6 hatasının aynısını İPV4 için almıştım.

Sonuç olarak durum böyle. Nerelerde ne yanlışlar var? Nasıl Çözeceğim?

Son düzenleyen: @wise 2024-11-24T22:27:04Z

Edit: DNS kayıtlarını biraz kurcalayınca nasıl olduysa düzeldi. GoDaddy üzerinde herhangi bir kayıt eklerken fotoğrafta da gördüğünüz gibi iki seçenek sunuluyor. Ben name kısmında scriptin verdiği ismin aynısı yazsın diye ikinci seçeneği seçiyordum. Meğersem ondanmış. İlk seçeneği şimdi seçerek güncelleyince sorun düzeldi.

Şu an sadece tek bir hata alıyorum. İletiniz DMARC sınamasını geçemedi. Bunu nasıl düzeltebilirim?

2 Likes
name : _dmarc

value : "v=DMARC1; p=none; rua=mailto:dmarc@alanadınız.com\010"

ttl : auto

bu şekilde bir DNS kaydı var mı acaba şuan?