LUA proje önerisi

Merhabalar. Ben bash_scripting den sonra adam akıllı bir yazılım dili öğrenmek için LUA’ya aşladım ve henüz yeni yeni öğreniyorum. Proje önerisi yapar mısınız?

Son düzenleyen: @hackertux 2025-03-13T19:18:47Z

2 Likes

Ben şiir yazan basit bir bot yapmıştım, belki deneyebilirsin. Ayrıca Luanti gibi güzel projelere de göz atabilirsin.

2 Likes

Öncelikle programlamanın temelini öğrendikten sonra basit metin tabanlı bir oyun yapabilirsiniz. Biraz daha geliştikten sonra arayüzlü (GUI) bir uygulama yapmayı deneyebilirsiniz. Sonra ise bir web scraping uygulamasıda yapabilirsiniz. Lua daha çok oyunlarda kullanılır ve oyun yapmak istiyorsanız LÖVE 2D adlı açık kaynak bir oyun motoru var; Windows, Mac, Linux, Android ve iOS’te çalışıyor. https://love2d.org/ Lua öğrenmenizde başarılar dilerim

3 Likes

Neden Bash’ten Lua’ya atladın, Python veya PS yerine?

2 Likes

Roblox oyunları yap. Hem Lua’yı öğrenirsin hemde para kazanabilirsin.

3 Likes

Basit bir şey Linuxta sesin seviyesini gösteren bir uygulama olabilir.

1 Like

Hocam benim amacım (yazılım öğrenmede) oyun yapmak ve açık kaynak projelere katkı sağlamak. Normalde UE5 için C++ istiyordum ama zor ve bilgisayarım kaldırmıyor. O yüzden basitliği ve mod yapma imkanı yüzünden Lua’yı seçtim birde arkadaşım önerdi.

1 Like

Benim şahsi önerim şöyle: Python > Perl/Go > Lua > C Sonrasında yaptığın işe bağlı; mesela JavaScript de öğrenilebilir (Node.js, TypeScript vb). Tamamen senin elinde.

Yazın C ile C++ öğreneceğim bakalım. Ama işte öbür diller işime pek yarıyor ve yarayacak gibde değil. AMa yinede teşekkürler.

1 Like

Hocam oyun yazacaksanız C işinize yarar mı bilmiyorum. EĞer oyun dışında bir şey yapacaksanız yapacağınız şeye göre dil öğrenmenizi öneririm. Yani C ve C++ öğreneceğim değil de şunu yazacağım onun için C ve C++ öğreneceğim gibi

Unreal Engine C++ kullanıyor ayrıca Linux gibi özgür yazılımlara katkı sağlamak için C istiyorum.

O zaman şimdiden kolay gelsin Hocam, hedefinizi de belirlemişsiniz :smiley:

Yok hedefim varda bunlar biraz fazla büyük diye başka insanlarında önerisini istedim. Teşekkürler yinede