Linuxtan Windows 10'a dönemiyorum

Linux Mint kullanıyorum ama alışamadım. Geri Windows 10’a dönmek istedim. USB’ye Ventoy kurdum ve Ventoy’a Windows 10 ISO’su attım. Sonra USB’den başlattım ama kurulum ekranında SSD gözükmedi. İnternette araştırdım; Intel Rapid Storage sürücülerini USB’ye atıp kurmayı denedim, ama yine olmadı. Acaba bilen birileri bana yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: @Usndbs_Bsbsndbd 2024-11-05T17:14:13Z

Kısa süre önce aynı sorunu bende yaşadım.

Linux Mint üzerinde Windows ISO dosyasını USB belleğe yazdırmak için “WoeUSB” adında bir araç kullanabilirsiniz.

Kurulum için ;

sudo add-apt-repository ppa:nilarimogard/webupd8
sudo apt update
sudo apt install woeusb

Edit //

Videolu anlatım;

hocam woeusb ile denedim ama usbden başlatınca asus ekranında kalıyor

bir de bununla dener misin ?

denicem şimdi hocam biraz karışık benim için

hocam bunu nasıl kullanıyoruz acaba

Bunun sebebi disk formatı olabilir. Yanlış hatırlamıyorsam kurulum sırasında Shift+F10 tuşları ile terminal açılabiliyor. Komut ekranında diskpart yazıp disk yöneticisine eriştikten sonra list disk ile diskleri listeleyin. Büyük ihtimalle diski görecektir. Daha sonra doğru diski select disk <disknumber> yazdıktan sonra format fs=ntfs quick yazarak diski NTFS formatında biçimlendirmiş olacaksınız. Kurulum ekranında disklerin görünmesi gereken pencere “Yenile” tuşuna basınca gelmesi lazım.

1 Like

Acer laptopmu kullanıyorsun hocam

Ventoy ile denediniz mi?

aynı olayı yaşadım biostan bir ayarı düzeltince windows diki görmüştü

Merhaba biraz geç düzeltiyorum sorunu woeusb ile kullandığım usb dışında farklı bi usbye yazdırarak çözdüm ilginiz için teşekkürler

1 Like

W10 yazıyordum tekrar konuyu gördüm :smiley: çözmene sevindim.
WoeUSB ile yazmayı bilmeyenler için fotoğrafta bir örnek var.