Linux’ta Terkon Veresiye programını çalıştıramadım hiçbir şekilde. Bu programı herhangi bir dağıtımda çalıştırabilsem iş yeri bilgisayarıma Linux yükleyeceğim ve daha rahat bir deneyim elde edeceğim.
Executable dosyasını yollar mısın?
Edit yeni gördüm linki
Hocam çalıştırabildiniz mi?
Maalesef çalıştıramadım 32bit uygulama
veresiye.exe: PE32 executable (GUI) Intel 80386, for MS Windows, 10 sections
Çalışma ihtimali olacağını düşünmüyorum. Çalışırsa bile çok verim alamazsınız onca kişinin veresiye kaydı sıkıntıya girmemesi için. Farklı bir uygulama deneyin bence yada vazgeçemem diyorsanız vm işinizi görür. En son 2012de güncellenmiş.
Bana önerebileceğiniz program var mıdır?
Qemu/kvm/libvirt sanal makine için bu uygulamayı öneririm. Veresiye uygulamasının çalışma mantığını bilseydim ona göre bir şey önerirdim ama elektronik tablo uygulamalarından çok farkı yok gibi
Açıkçası yazılım zaten neredeyse Abandonware statüsünde. Hala kendi websitesi üzerinden indirip kullanabiliyorsunuz ama firma belli ki umursamıyor bile, 2004’te çıkmış ve son güncellemesini 2012’de almış yani 8 yıl güncelleyip “tamam, yeter artık” deyip bırakmışlar.
Halbuki yazılım dünyasında “yeter artık, oldu bu” diye bir şey yok. Güvenlik açıkları her zaman olabilir. Üstelik bir firma kapalı kaynak bir yazılım geliştiriyorsa ya sürekli olarak özellik güncellemesi olmasa da güvenlik güncellemesi yapmalı ve mümkünse yazılıma bazı sistemsel destekler getirmeli (64-bit desteği gibi) ya da eski yazılımın desteğini bitireceklerse de daha modern özellikler ile sürekli güncelleme alan yeni bir yazılımı geliştirmeleri gerekiyor şahsi fikrimce. Yani zamanında güncelledik, birçok işletmede de hala Windows XP kullanılıyordur zaten varsayımı ile yazılıma herhangi bir güncelleme getirmemek çok yanlış bir tutum. Hoş, websitelerinde başka bir yazılım daha gördüm sanırım bu dediğiniz Veresiye yazılımının daha güncel bir versiyonu ama ücretli. Android ve iOS’e de destek sunuyorlar.
Açıkçası eğer güncelse ve bu maliyeti karşılayabilecek bir işletmeye sahipseniz websitelerindeki yıllık 2200 TL ücret verdikleri yazılımı kullanmanız daha mantıklı olabilir. Tek sorun lisanslı bir yazılım olduğu için 64-bit desteği bulunsa bile yazılımın arkaplanda çalışacak hizmetleri Wine üzerinden çalışmayabilir. (Çalışabilecek imkanı olsa bile kapalı kaynak olduğu için Windows’taki hangi kütüphaneleri ve yazılımları arkaplanda kullandığını bilmiyoruz.)
Üstteki arkadaşın önerisi de sanırım benimkiyle aynı, ancak linki koymayı unutmuş sanırım. Sanal makine için Virt-Manager kullanabilirsiniz. Veresiye yazılımı hangi Windows sürümünde en iyi çalışacaksa .iso dosyasını indirip kurabilirsiniz. Virt-Manager ile ilgili rehber Yusuf İpek kanalında var. Videonun linkini de paylaşıyorum.
Yani native olarak çalıştıramıyoruz bu programı. Ben de zaten sanal makinede çalıştırmıştım daha önce. Keşke native olarak çalışabilse.