Selam arkadaşlar, Linux işletim sistemi kullanan bilgisayarınızda neler oynuyorsunuz?
Benim oynadıklarım:
CS2
Half-Life 2
BlackMesa
The Last Of Us
RDR2
Son düzenleyen: @xacn 2025-01-11T13:43:22Z
Selam arkadaşlar, Linux işletim sistemi kullanan bilgisayarınızda neler oynuyorsunuz?
Benim oynadıklarım:
CS2
Half-Life 2
BlackMesa
The Last Of Us
RDR2
Son düzenleyen: @xacn 2025-01-11T13:43:22Z
Combat Master ve Minecraft oynuyordum, Linux yüklüydü şimdi Windows 11’deyim. Hiçbir oyun oynamıyorum- Windows 11 ile alakası yok bunun - canım istemiyor sadece.
Bir ara native olarak Don’t Starve Together’a çok sarmıştım antiX ve MX’te. Bazen de Vulkan desteği kapatma koduyla Adventure Quest 3D oynardım. XVIII’ü de antiX’te korsan oynardım. Şimdilerde benim de oynadığım pek oyun kalmadı. Tarayıcı üzerinden SimpleMMO, IdleMMO, Idlescape, Lichess’te kombinezonlar, cs1.6 ve Half-Life falan bakıyorum.
Terminal’de ERROR diye bir oyun var ama çoook zor bir türlü geçemedim.
Bende Don’t starve oynuyorum fakat bu aralar sıklıkla girmiyorum. Bu arada cs1.6 Half-Life gibi oyunları bence webden açmak yerine direk windows destekleyen bir kopyasını indirin. Sonuçta işletim sistemi Linux. Bir windows virüsü girmesi biraz zor.
sanırım yaş ilerledikçe insanın oyun oynama isteği azalıyor bende aynıyım bu konuda oynasam bile yarım saati geçmez gerçekten oynadıklarım da gta vc - sa yada nfs falandır genelde online oyunları pek sevmem
Şu aralar Wild Terra 2 oynuyorum. Sitemde incelemesi mevcut ne oynamışsam.
Virus olarak değil de biraz üşengeçlik. Zaten pek oynamıyorum. Oturunca da maksimum 15-20 dk belki yarım saat baktığımdan yetiyor.
Hocam Gta4 stabil çalışıyor mu?
wine-ge-8-26 için evet ama Proton ile çalışmıyor. Çok kurcalamadım, bende FPS kaybı olmaması gerekiyor, Windows ile arasında bir fark yok.
Vulkan kurulu değilmi?
Çalışmaktan, hayatın akışından pek fırsat bulamasam da fırsat bulduğum vakitler şunlardan herhangi birisini oynuyorum:
The Witcher 3
Batman Arkham Knight
Batman Arkham City
Batman Arkham Asylum
Mafia 1/2/3
Rise of the Tomb Raider
Telltale Batman Season 1/2
Minecraft
Half Life 1/2
The Forest
Batman Arkham knight’i Windows 11 desteği olmadığı için geri iade etmiştim üstelik 11tl ye almıştım. Linuxda nasıl çalıştırmayı becerdin?
Hocam cidden Windows 11 desteği yok mu Heroic Games Launcher üzerinden oynuyorum. Sorun Windows 11 yüzünden ise Wine Windows 10’u baz aldığı için herhangi bir sorun yaşatmıyor sanırım:
DDNet (DDraceNetwork): Çevrim içi, iş birliğine dayalı 2 boyutlu bir platform oyunu. Farklı oyun modları var ancak temelde Ddrace yani parkur modu ön plana çıkıyor, insanlarla işbirliği yaparak parkurları aşarak haritayo bitirmen gerekiyor. Şahsen yıllardır oynuyorum, herkesin bir şans vermesini öneririm. (Linux destekliyor oyun varsayılan olarak)
Brotato: Vampire Survivors tarzı rogue-like oyun. Her seviye zorlaşan boss öldürüp bitirdiğin oyun, bence Vampire Survivors’dan daha zevkli.
Don’t Starve Together: Kız arkadaşımla yada arkadaşlarımla oynadığım hayatta kalma oyunu yine çok iyidir
Hades: Yine başka bir rogue-like oyun arada girip kafa dağıtıyorum. Oyun yapısı olarak çok hoş ekstra olarak hikayesi ve etkileşimleri çok hoş.
Eu4, Hoi4 ve Age of History 3: strateji oyunları, ayrı ayrı sıralamak istemedim.
Minecraft: açıklamıyorum, kız arkadaşımla bir yılı aşkın süredir oynadığımız bir hardcore haritamız var
Genel olarak daha chill ve basit oyunlar oynuyorum. Büyük oyunlar ya da rekabetçi oyunlar sarmıyor.
Bir Batman oyunu crash veriyordu ama hangisi hatırlamıyorum, umarım evleri yanar
Arkham knight hocam aldığıma pişman olduğum tek oyun.
Evet redditte falan baya dolaştım bir çözümünü bulamadım. Her açtığımda crash veriyordu sinir oldum.
Neyse, hiç değilse olası çalışabilecek insanlar için bir süreliğine de olsa seedlemiş oldum.
Ubuntu’da Steam for Linux üzerinden X-Plane 11 oynuyorum.