Merhaba,
MX Linux kullanıyorum ve ViewSonic WoodPad 7 cihazımı sistem tanıyor ancak çizim tableti olarak çalışmıyor. Digimend sürücülerini kurdum ve çeşitli ayarları denedim, fakat sonuç alamadım. Tableti Linux’ta kullanabilmek için izlemem gereken adımlar veya özel bir sürücü var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Anladığım kadarıyla çizim tabletini klavye olarak görüyor sistem. Önerim öncelikle Digimend sürücülerinin düzgün bir şekilde kurulduğundan emin olun.
lsmod | grep -i wacom
Eğer Digimend sürücüsünde herhangi bir sorun yoksa cihazın USB bağlantısını tekrardan çıkarıp takmanızı önerebilirim. Bazen bu tarz aygıt tanınması sorunlarında basit de olsa işe yarayabiliyor. (Klasik Türk tekniği AÇ/KAPA)
Daha sonrasında sorun devam ediyorsa;
dmesg | grep -i usb
Bu komutla USB cihazların tanınmasıyla ilgili hata mesajlarını kontol edebilirsiniz. Belki yardımı dokunacak bir uyarı alabiliriz.
Son olarak Digimend ile sorunu çözemezseniz, xserver-xorg-input-wacom veya libwacom alternatif sürücülerini deneyebilirsiniz.
Destek için teşekkür ederim
belirtiniz sürücüleri yükledim ve önerilen adımları uyguladım. Ancak, tabletim hala doğru şekilde çalışmıyor. Yardımcı olabileceğiniz başka bir çözüm öneriniz varsa memnuniyetle dinlerim.
KDE ayarlarında çizim tableti kısmını kontrol ettim ancak tabletim hala tanınmıyor. ViewSonic Pen Manager’ı Wine ile kurmayı da denedim, ancak yine de tablet çalışmıyor. Sanırım tabletim Linux’u desteklemiyor olabilir. Başka bir çözüm öneriniz varsa memnuniyetle dinlerim.
Maalesef, tablet hala tespit edilmemektedir; ancak xinput list çıktısında “ViewSonic Corp. PF0730-E0WW Keyboard” olarak görünmektedir.
Sorunum devam etmekte
@Umut Hocam bugün menüde gezinirken Wacom Tablet Bulucusu diye bir uygulamayı gördüm. Tablet tanımlama diye bir kısım var belki denerseniz faydalı olur.