Linux'ta Capcut Masaüstü çalışır mı?

CapCut’ın bilgisayar versiyonu Windows ve macOS desteklediğinden Linux’ta çalışmıyor. Önce installer dosyasını Wine ile çalıştırdım, %0’da takılı kaldı; Lutris denedim, %88’de takılı kaldı. Son çare olarak Windows diskine gittim, oradan CapCut’ın kurulu olduğu klasörü kopyaladım ve Linux’a attım. Sonra exe dosyasını Wine ile çalıştırdım ve açıldı fakat video eklediğimde ses var fakat görüntü siyah, resim de aynı şekilde. Bottles’da hem installer hem de kurulu exe açılmıyor. Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: @wise 2025-01-07T00:45:10Z

Çalışması mümkün gözükmüyor. Kdevlive v.s kullanma şansınız var mı? WineHQ - CapCut CapCut_1_0_4_58_capcutpc_0

2 Likes

Ayrıca Waydroid üzerinde Capcut kullanabilirsiniz.

Başarıyla yükleyebilseniz bile sağlıklı çalışacağının garantisi yok. Let’s look at the alternatives :smiley:

4 Likes

webapp olarak kullanabilirsin

3 Likes

Android’te düzgün çalıştığı için Waydroid kullanabilirsin.

GPU Passthrough yapabilirsin. Bu diğer alternatiflere daha uzun bir işlem.

Alternatiflerine bakabilirsin. Capcut oldukça basit bir yazılım ve kullanımı kolay. Buna alternatif olarak Shotcut önerebilirim. Ya da popüler olarak KDEnLive kullanabilirsin.

2 Likes

Openshut ve shotcut aynı şeymi openshot indirdim temaları varmış ayarlarda efsane gözüküyor filmora gibi

1 Like

Doğrudan kullanamazsın. Wine ile veya Waydroid sayesinde capcut kullanabilirsin. Veya alternatif olarak Shotcut kullanabilirsin. Bence kesinlikle capcuta göre daha kullanışlı. Kullanmanı tavsiye ederim. Ayrıca @linuxmint ingilizce içerik göndermişsin. Çeviri düzgün çeviremediği için alpine linux sanal makine kurarken kafayı yemiştim. Çeviri ler hep hatalı oluyor genellikle. Digerlerine de bu konuda dikkat etmelerini isterim.

1 Like

Mümkünse siz Türkçe içerik paylaşın, zira ben yarım yamalak Türkçe kaynakları kullanmayacağım. Konu Linux ve özellikle de Arch Linux gibi Türkiyede pek bilinmeyen bir dağıtım olduğunda, ingilizce dışında kaynak bulamazsınız. Mesela Arch’ı nasıl manuel olarak kuracağınıza dair Arch Wiki gibi Türkçe bir kaynak bulabilir misiniz? Bulabileceğiniz en iyi Türkçe kaynak Yusuf abinin kurulum videosu olacak ki NVIDIA kullanıcıları için bilinmesi gereken tonlarca bilgi o videoda yok.

3 Likes

Kdenlive ve DaVinci Resolve denedim fakat kullanamadım, derslerini izleyecek kadar da vaktim yok.

Waydroid’i nedense sistemimde nedense düzgün bir şekilde çalıştıramıyorum. Örneğin among us apk dosyasını yükledim, oyun 1 saniye sonra kapanıyor, “among us durduruldu” hatası veriyor. Yüksek ihtimalle kernelden kaynaklanıyor. Önceki dağıtımım manjaroydu ve kernel değişitremediğim için CachyOS’e geçtim şimdi deneyeceğim sonuçları aktarırım.

Çekirdek sürümüyle Waydroid uyumluluğunu kontrol etmenizi rica ederim. Arch Linux vikisindeki Waydroid sayfasına (Waydroid - ArchWiki) bakabilirsiniz. Among Us örneğiniz için çözüm önerisi olarak bu videoyu inceleyebilirsiniz: (https://m.youtube.com/watch?v=-g3mgW9oMfg)

1 Like

@linuxmint haklısın ama bulursan onu paylaş.