Linux'da, Windows'dakine benzer şekilde "Hızlı Kaydırma" yapmak mümkün mü?

Bazılarımız için (mesela ben) Windows’da “Hızlı Kaydırma” özelliği vardır. Farenin orta tuşuna basılı tutarak aşağı ve yukarı kaydırmak sayfalarda yukarı veya aşağı hareket etmemizi sağlar.

Fakat bunu Linux için yapamayız. Asıl sebebi aslında farenin orta tuşunun kopyalanan metni yapıştırmasıdır.

Biliyorum evet kısa yollar mantığında bunu değiştirmek mümkündür. Ancak bilgim sadece farenin orta tuşuna basınca yapıştırma işlemini silmekten ibaret. Windows’dakine benzer şekilde bir işlem nasıl hazırlanır bilmiyorum. Bazen uzun süreli yukarı aşağı webde gezineceğimde Windows’a geçmek ya da grafik tabletimi bağlamak zorunda kalıyorum. Tamamen konforumla alakalı bir şey aslında ama nasıl yapabileceğimi bilmek isterim.

Nobara 39 kullanıyorum. Masaüstü ortamım KDE.

Böyle bir şeyi yapmak mümkün ise nasıl yapılacağına dair bazı önerilerde bulunabilir misiniz?

bunu firefoxta direkt olarak yapabilirsin

1 Like

Firefox tarayıcından bu ayarı etkinleştirebilirsin. Discord uygulaması için de bunun için plugin vardı fakat genel olarak yapabilir misin emin değilim.

Bahsettiğim bilgisayar genelinde bunu yapmak aslında. Yani spesifik programlarla tek tek ayar yapılarak belki sonuca varabilirim. Ancak dediğim gibi bilgisayar genelinde yapabilmenin bir yolu var mı acaba

imwheel kullanabilirsin. Bu programla fare tekerleğini istediğin yerdeki hızını ayarlayabilirsin. Archwiki’de kılavuzu mevcut.

Linux’ta böyle bir özellik yok değil var, sadece her işletim sisteminde yok mesela Zorin OS veya Linux Mint gibi işletim sistemlerinde var. Olmayanlar içinde Diodon kullanabilirsin :slight_smile: