Linuxda kullanmalık IDM alternatifleri

Dosya indirmek için bir dönem Motrix isimli bir uygulama ve tarayıcı uzantısı ikilisini kullandım. Ancak Windowsda kullanılan bir IDM her indirmeyi doğrudan kendisinden geçirirken Motrixin biraz keyfine kalmış.

• IDM alternatifi olarak ne tavsiye edersiniz ?
  • Motrixi nasıl daha iyi kullanabilirim ?

Birkaç kez xtreme download manager kullanmıştım ve sıkıntı yaşamamıştım. Önerebilirim.

Uzantıyı ve uygulamayı indirdim fakat nasıl indirme yapabileceğimi anlayamadım. İndireceğim dosyanın indirme linkini yapıştırarak indirebiliyorum sadece

Yanlış hatırlamıyorsam Ubuntu 23 gnome kullanıyor idin.

Sayfada indire bastığında github releases kısmına atıyor orada uzantısı .deb olanı indir.

İndirme tamamlandığında aşağıdaki kodu kendine göre düzleyip çalıştır yada çift tıklayıp ubuntu mağazasında açılan paketi indir.

sudo apt install YÜKLEDİĞİNPAKETİSMİ.deb

Jdownloader 2 veya FDM işini fazlasıyla görecektir.

1 Like

Ben FDM kullanıyorum hem download manager hemde torrent sağlıyor.

1 Like

Ben indirme linklerinde “beta” olmayanlara basmışım. Ayrıca ubuntu değil fedora kullanıyorum. XDM ile tüm indirmeleri yapabiliyor muyuz

• Şuan sadece video indirmek için kullanabildim invidious üzerinden
  • Bir de indireceğim dosyanın linkini uygulamaya yapıştırarak

Merhaba, eğer uzantıyı tarayıcıya başarılı bir şekilde eklemeyi başardıysanız tıpkı IDM gibi herhangi bir indirme linkine tıkladığınızda kendi indirme penceresi beliriyor. Ayrıca webde gezinti esnasında indirilebilir olarak yakaladığı videoları da sağ altta “Download Video” butonu ile indirmenize olanak tanıyor. Uzantıyı tarayıcıya elle manual olarak eklemek gerekebiliyor. Onun için Brave Browser’da resimdeki buton aracılığıyla gösteriyorsunuz. Diğer tarayıcılarda da benzer yöntemi izlemelisiniz.

2 Likes

Videoyu indir seçeneği çıkıyor evet. Ama dosya indirirken ruhu bile duymuyor test amaçlı denediğiniz bir linki paylaşırsanız onunla da deneyebilirim. Ayrıca brave için eklenti bulamadım librewolfuma firefox eklentisi ile kurdum.
Sürüm olarak 7.2.11deyim

Brave chromium tabanlı bir tarayıcı o yüzden chrome eklentileri kurmalısın.

Motrixi daha iyi kullanmak
Eğer bilgisayarın zayıf değil ise :money_mouth_face:

• eklentiyi indir.
  • Burdaki adımları uygula. Artık indirme tuşuna bastığında dosya Motrix üzerinden indirilicek. iso,rom gibi büyük dosyaları motrix ile indirebilirsin.

Eğer bilgisayarın zayıf ise :people_hugging: :face_holding_back_tears:

• Motrix eklentisi kurma. Bunun yerine öğeyi incele yap. Network kısmına gel. Dosyayı indirme tuşuna bas ve orada dosyayı bul sonra sağ tıkla copy, copy link yap ve uygulamaya linki yapıştırarak indir.
  • Veya Xtreme Download Manager kullan. :point_down: :point_down:

Motrix hız olarak Xtreme Download Managerdan daha iyiydi.

Video, film vesaire için ise Xtreme Download Manager kullanılabilir. Ben bir fedora kullanıcısı olarak indirilen dosyaların doğrudan uygulama üzerinden geçmediğine şahit oldum. Youtubeda asla çalışmadı xD. Twitter üzerinde “Beta” olan sürümler çalıştı. Sorunlu olsa da Invidious ve HDToday gibi sitelerde çalışıyor. Kullanmadığın zaman browser monitoring kapatabilirsin uzantıdan.

1 Like

Firefox vb. tarayıcılarda hiç kullanmadım. Dolayısıyla indirme penceresi neden açılmıyor bunu bilmiyorum. Brave’de her şey yolunda çalışıyor. Chromium tabanlı tarayıcılar için olan eklenti eklenti mağazasından silinmiş. İhtiyacı olanlar için Chromium tabanlı tarayıcılar için olan eklentiyi geçici bir süreliğine Google Drive hesabımdan paylaşacağım. Dileyen buradan erişebilir.

https://drive.google.com/drive/folders/1lDlM-xkUDcnm9qkFABSsdYCVv_Oa2rd9?usp=sharing