Merhaba,
Yazılım sektörüne ilgili bir insanım. PC nin yazılımsal sorunlarıyla uğraşmayı severim. İşletim sisteminin daha verimli çalışması için kafa yorarım, çözüm yolları ararım. Araştırırım.
Bunları şu yüzden yazdım. Linux’tan yıllar sonra denedikten sonra yeniden neden vazgeçtiğimi sıralayacağım. Muhtemelen bazı maddelerin çözüm yolları vardır ama sürekli ve sürekli sistem bana sorunlar yaratıyor. Bazı kronik sorunlar beni malesef linux’un en azından birkaç sürümünden soğuttu. (Fedora, Pop OS, Ubuntu)
- Eskiden microsoft office sürümlerinden en az 1 tanesini kurmayı becerirdim ama şimdi gerek Bottles gerek PlayonLinux programıyla bu kurulumu yapamadım.
- Ubuntu’da PlayOnLinux u kurdum. Simgesi uygulamalar kısmına eklendi ama tıkladığımda hiçbir aksiyon alamadım.
- PlayonLinux gibi bazı uygulamaları kurduğum zaman çalışmaması veya çok geç çalışması veya hata vermesi beni bıktırdı.
Linux için çok stabil bir işletim sistemi, az RAM tüketir ve herşey senin kontrolünde derler ama uygulamaların çalışmama problemlerinin derya deniz olduğunu pek söylemek istemezler. Bunun yerine linux kullanıcısı olmak istiyorsan karşılaşacağın sorunlara hazır olman lazım derler. Ben sorunlara karşı çözüm yolları aramayı seven biriyim ama işletim sisteminde temel fonksiyonların düzgün çalışamamasıyla uğraşmak, enerjimi uygulama geliştirme kısmına vermeme engel oldu.
Yaşadığım problemlere çözüm yolları bulan ve bu problemler hakkında fikir veren forumdaki arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Güle güle Linux, malesef yeniden merhaba Windows
Son düzenleyen: @linuxcu1 2025-01-07T04:01:52Z