Linux'a geçmek istiyorum ancak birtakım düşüncelerim var

Arkadaşlar merhabalar. Aranıza yeni katıldım. Uzun zamandır Yusuf Bey’in Linux videolarını izliyorum ve Linux’a geçmeyi düşünüyorum. Ancak dağıtımların gerçekten fazla olması kafamı çok karıştırdı. Şu ana kadar Zorin’in eski bir sürümünü kullanma şansım oldu ve beni gerçekten tatmin etti hatta yeni videoyu da izleyince gerçekten beğendim. Ancak bir kaç soru da aklımda dolaşıyor. “Acaba memnun kalacak mıyım?, sürücü problemi yaşar mıyım?, Kolay adapte olabilir miyim?” vb. sorular beni kararsız bırakıyor. İlla ki zorin olacak diye bir şey yok, Şu an Windows 11 kullanıyorum ve son güncelleme gerçekten berbat ve artık Microsoft işin ciddiyetini bozmaya başladı. Lisans için ödediğim paraya çok pişman oldum. Bu yüzden de Linux’a geçmek istiyorum. Ayrıca okuyanlara Linux ile iOS uyumluluğu nasıldır gibi bir soru da sormak istiyorum. Şu anda Windows 11 ile birlikte kısmen de olsa uyumlu çalışıyorlar. Şimdiden buraya kadar okuyan herkese çok teşekkür ederim. Genel olarak iş odaklı kullanım sergileyeceğim ve adobe programları benim için çok önemli değil, Macbook air de sahibi olduğum için adobe programlarını onun üzerinde çalıştırabilirim. Ayrıca sizlerden ricam önereceğiniz dağıtım Windows’a benzerse çok iyi olur. Dediğim gibi yeni başlayacağım için çok kararsızım. Çok teşekkürler.

Sistem:
i7-10700K
2080TI
Kingston Fury 16GB+ 16GB DDR4
240GB Sandisk SSD Plus + 500GB WD Green HDD

Yanında kullanmak istediğim diğer cihazlarım:
iPhone 13 mini
Samsung Galaxy Tab A8 (SM-X205)
Anker Soundcore Life Q30

Neden denemiyorsunuz? Aslında bu tüm sorularınız deneyerek cevaplayabileceğiniz türden sorular. Trafikte ve linux distro seçiminde kararsız olmak kötüdür sadece seçim yapın.

6 Likes

Herşey denemekle başlar :slightly_smiling_face:. Bende ilk başlarda tereddütlüydüm. Sonuçta hergün işletim sistemi kurmuyoruz bilgisayara. O yüzden denemeye karar verdim ve denedikten sonra hiç pişman olmadım. Belli başlı şeyler vardı ilk zamanlar. Farklı bir dağıtım olduğu için dosya sistemini bilmiyordum terminali bilmiyordum. Ama hepsini yavaş yavaş öğrendim. Size önerim deneyip görmeniz. Hatta isterseniz bir sanal makinede deneyip kullanabilirsiniz. Sonra memnun kalırsanız geçersiniz

3 Likes

Arayüzün Windows gibi görünmesi dağıtımla alakalı değil, dağıtımın kullandığı masaüstü ortamı (Desktop Environment) ile alakalıdır.

Benim forumda oluşturduğum bir wiki var. Onu okumanızı öneririm. Çok basit kavramların ne olduğunu anlarsınız.

Bu dediğini biz bilemeyiz, sen de kullanmadan bilemezsin. Kolay adapte olmak için zaman harcaman gerek çünkü haliyle daha önce hiç kullanmadığın bir yazılımı kullanacaksın. Zaman harcadıkça adapte olursun. Sürücü problemi de yaşamazsın.

3 Likes

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Yarın sanal makine üzerinde deneyeceğim :pray:t2:

Wiki’yi okudum ve gerçekten benim için faydalı oldu ve birkaç not aldım. Önerilerinizi sanal makine üzerinde deneyeceğim. Çok teşekkür ederim :pray:t2:

Hımmm dediğiniz gibi sanal makine üzerinde denemek çok mantıklı geldi çok teşekkür ederim yorumunuz için :pray:t2:

1 Like