Abiler cümleten selamünaleyküm. Ekran kartımı değiştirmek istiyorum önceki kart artık bayağı eskidi. Genel kasam hakkında bilgi;
Anakart: TUF B450M-PRO Gaming
CPU: Ryzen 7 5800X
PSU: 600W
Bu özellikteki bir cihaza "NVIDIA Quadro RTX A4000 " bu kart alınır mı? inşallah ömürlük kullanacağım bu yüzden piyasasını düşük olması benim için avantaj (ikinci el alacağım).
Kartı Linux üzerinde sanallaştırma ve iş ve siber güvenkik alanında kullanacağım herhangi bir şekilde oyun, çizim vs. için kullanmayacağım.
Sizce bu kart mantıklı mıdır, iş alanım için uygun mudur? Önerilerinize açığım? Şimdiden teşekkürler.
Nvidia 2000 serisini çıkardığında birçok kişi 5 sene gider diye almıştı ama çok da güzel test deneği konumuma düştüler 3000 çıkınca son nesil için aynısı olmadı ama şimdi de bazıları 5000 için tahminler yapıyor.
Yok hocam Hashcat için gerektiğinde kiralık makine tutulabilir.
Elimdeki ekran kartı artık emekliliğe ayrıldı sayılır yerine yenisini almam gerek ve ben oyun vs. oynamıyorum iş odaklı yıllarca götürecek bir kart arıyorum. Ucuz yollu bir karta bakayım dedim birçoğu mining görmüş kartlar ikinci elde. Almışken iyisini alıyım diyorum.
Yani Quadro serisi olunca iyisi oluyor mu bilmiyorum açıkçası hiç kullanmadım ama pahalısı oluyor performans testlerine baktığınızda muadil bir rtx türü karta göre ciddi bir performans artışı yok. Çoğunlukla bu kartları, yapay zeka modelleri geliştirmek için kullanıyorlar, ışın izleme, 3D simülasyon gibi işler için popüler hani güçlü iyi bir kart.
Ben, gündelik hangi uygulamalar kullanıyorsunuz bunu öğrenmek isterim bu sayede daha iyi bir öneri yapabileceğimi düşünüyorum.
Parayı basıp kaliteli birşey almak.
Ama ekran kartının benim için çokta önemli olmadığını biliyorum. Bu yüzden Ucuz yollu kartlara bakıyorum sonra diyorum lan buna bu parayı vereceğime biraz daha koyar iyisini alırım diyorum sonra bakıyorum değer mi . Beni bi 5 yıl götürse iyi olur
İki adet 4K monitör kullanıyorum hocam. Sistemi yormadan ucuz yollu bir kart düşünüyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum. Teşekkürler
Şimdi çok daha iyi anladım 2 tane 4K monitör var gene de her ekran kartının rahatça kaldıracağı bir kurulum değil.
Ucuz 3060 bulursanız temiz, iyi valla 5 yıl götürür neden olmasın bir bilgisayarda rt980 var mesela hala gayet iyi bazı oyunları bile açıyor ben nedense ciddi uzun bir süre sandım.
Quadro ve Titan serileri için ama hala aynı düşüncedeyim bir de yedek parça var şimdi mesela 5 senede bozulsa bozulsa soğutucunun fanları bozulacak, son tüketiciler için popüler bir kart için mi daha kolay yedek parça bulacaksınız yoksa kurumsal, profesyonellere yönelik bir kart için mi ?