Linux Sistem Yedeği Alma / Clonezilla Kullanımı

Linux yada Windows yüklü harddiskin tamamını veya bir bölümünü yedeklemek, kopyalamak için ücretsiz ve kolay bir yazılım olan CloneZilla kullanımını anlatmaya çalıştım.

CloneZilla ile yedek alma, yedekten geri yükleme nasıl yapılır basit bir şekilde anlatmaya çalıştım.

Son düzenleyen: @gunayince 2025-01-09T17:45:39Z

8 Likes

Bilgiler ve çekmiş olduğun anlaşılır güzel video için teşekkür ederim.

2 Likes

Çok teşekkür ederim.

1 Like

Öncelikle eline emeğine sağlık. Çok verimli bir öğretici olmuş.
Fakat indirme ekranında i686-pae seçeneği ve altındaki i686 seçeneği 32 bit mimari içindir. amd64 (Advanced Micro Devices) ise 64 bit mimari içindir. AMD tarafından geliştirilmiştir ama intel de bunu benimsemiştir. Markanın intel ve AMD olmasıyla alakalı değildir. Belki söylemek istediğinde böyle bir şey değildir ama böyle anlaşılabilir diye eklemek istedim.

2 Likes

Deneme yapıyorum virtualbox arch kurdum farklı programlar yükledim şimdi onun yedeğini alıyorum %80 10 dk sürdü bu çok iyi aklımda bazı sorular var onun için konu açılmaz chatte sorayım güncellemeler ile alakalı.

Edit:Hocam verdiğiniz video bilgilerinden faydalanarak bir yedeği alma ve bir yedeği kurmayı başardım sadece tek bir hata yaptım ilkin şöyle idi
benim virtualbox kurduğum arch 30 gb disk alanı vermiştim yedek aldığım dosya 2,5 gb aldı bende az diye yeni oluşturduğum diski 20gb yer verdim önceki 30 gb yer diye kabul etmedi 30 gb minimum olması gerekiyor uyarısı aldım
Bende tekrar hem orjinalini sildim komple bir şey kalmadı virtual box ta yeni oluşturduğum alanı 35 gb yaptım ve toplamda 10 dk ya yakın bir sürede hatasız yükledi.Burdan çıkardığım en önemli nokta diskin ne kadarsa yedeklediğin o kadar yer açman gerekiyor.istersen dosya yapısı 1 gb olsun disk boyutu önemli.
orjinalini sildim bu resim yedeklediğim dağıtım hatasız çalışıyor.

Tekrardan teşekkürler .

1 Like

Çok teşekkür ederim bilgilendirme için. İndirme ekranınında karıştırmışım. Doğru diyorsunuz

Sanal bilgisayarda genelde sitem için ayrılacak alan otomatik 25gb olarak ayarlıyor. Ama bilinen herkesin kullandığı sistemler 30-35gb alan istiyor.

Yedekleme için HDD de kullanılan alan kadar imaj dosyası açıyor.

3 Likes