Herkese iyi akşamlar. Açacak bir kategori bulamadığım için Genel kategorisine açtım eğer yanlış açtıysam affola. Şimdi ben Fedora’ya geçmek istiyorum ama şöyle bir sorun var Linux Mint’de onlarca ayarım var. Firefox ayarları, Terminal vs. Ben bunların hepsini nasıl Fedora’ya geçirebilirim?
2. Linux Mint’deki tüm ayarlarımla ve yüklü programlarımla iso oluşturabilir miyim? Yani ISO’yu kurarken eski Linux Mintdeki tüm ayarlarımı, programları vs. otomatik yüklesin.
Firefox ayarlar, eklenti ve otorum açtığın hesapları Firefox hesabı oluşturarak taşıyabilirsin. Yalnızca arama motoru taşınmıyor yani Google dışında bir arama motoru kullanıyorsan tekrar eklemen veya ayarlardan seçmen lazım. 2. kısım için kesin bir bilgim yok maalesef
Hocam about:config’deki ayarlar öyle olmuyor maalesef. Bu arada Fedora’yı KDE ile kullanmak mantıklı mı sizce? GNOME hem çok fazla sistem kullanıyormuş (öyle duydum kesin bilgim yok) hem de videolardan gördüğüm üzere biraz Android’i andırıyor gibi nedense. Onun yerine KDE ya da Cinnamon kullanacağım. Sizce mantıklı mı?
Sorununuz hakkında bir bilgim yok ancak kendi deneyimlerime göre Fedora da KDE sıkıntılı. Belki de o sıralar Wi-Fi ile yaşadığım sorunla ilgilidir. Neden bilmiyorum ancak KDEnin uygulama mağazasından sistem güncellemelerini bir türlü yapamamıştım. Ancak Fedora workstation için aynısını söyleyemem. Kendisini ikinci cihazımda kullanıyorum gayet stabil ve debloat olduğunu olduğunu söyleyebilirim. Bunlar benim kendi düşüncelerim yanlışım illaki vardır. Veya bütün bunlardan bağımsız GNOME sevmiyor da olabilirsiniz birşey diyemem
Belki şu konudaki durum işinizi görebilir. Bir ISO oluşturup kurmak gibi değil de diskin tamamen image’ını alıp sonra geri yüklemek gibi. Kurulu Linux nasıl ISO dosyası yapılır?
Bunun dışında dediğiniz şeyi yapan bir dağıtımla ilgili bir konuda mesaj okumuştum. Hatta bu istekle açılan 3 veya 4’ncü konusunuz. Diğerlerinde de benzer cevaplar vermiştim. Hatırlarsam o dağıtımı da paylaşırım demiştim. Eski gönderilerime bakıp size döneceğim.
Gnome’un ekstra bir sistem kullandığını görmedim, kullanıyorsa da kritik bir fark yok açıkçası, tamamen tercihine kalmış. Tercihine göre istediğin masaüstü ortamını kullanabilirsin genel olarak ekstra bir sıkıntı çıkmaz Fedora’da.
Firefox için ~/.mozilla, normal konfigürasyonlar için ~/.config dizinini yedekleyebilirsin ama farklı bir masaüstü ortamında her şeyin birebir aynı olması biraz zor.
Maalesef hocam . eğer kurulum yapmadan istediğiniz gibi kurulumu özelleştirmek istiyorsanız Fedora everythinge ihtiyacınız var. Kurulum ekranında wm ler dahil olmak üzere pek çok şeyi özelleştirebilirsiniz. Kendisi internet üzerinden kurulum yapar. Fedora KDEyi isosunu indirmeden denemeniz ise mümkün değil.
Fedora Workstation varsayılan olarak GNOME ile geliyor ve bu yüzden KDE’yi, ISO’yu kurmadan deneyemezsiniz. Fedora’nın spinleri var ve bunlar kde gibi masaüstü veya pencere yöneticilerini içeriyor. Fedora’nın KDE spinini, kurmadan deneyebilirsiniz.