Merhaba, dual boot ile Linux Mint kurdum. Linux Mint’e alan kazandırmak için Windows partition’unu sildim. Ancak Linux Mint’te nasıl disk birleştirme yapabileceğimi bilmiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Merhaba Windows’u komple silip bu alanları Linux Mint’e mi eklemek istiyorsunuz?
evet öyle yapmak istiyorum
live usb lazım bunun için.
ama nasıl yapacağımı bilmiyorum?
İstediğiniz şeyin ubuntu+windowslu halini buldum. Windows’u kaldırıp kalan alanları Linux’a aktarmalı. Fakat aklımdaki soru şu acaba ext4 partition’ının şifreli olması bunun genişletilmesine engel olur mu? Eğer öyle bir şey olursa biraz uğraşmanız mümkün.
bi bakayım hocam teşekkürler tutorial için
maalesef olmadı tutorial işe yaramadı
Nasıl bir hata oldu ne kısmında sorun yaşadınız? Şifreli partition olduğu için olabilir dediğim gibi.
Edit: Maalesef discord kullanmıyorum. Arkadaşın dediği şey gibi yapardım ben de. Verileri yedekleyip formattan sonra geri yükleme gibi. Ama sorun çıkma imkanı mümkün.
discord gelebilme şansınız varmı hocam
yeniden format atardım ben olsam ya da fstab(dikkatli olmanızı gerektirir)'ı kullanırdım.
hmm tamam teşekkürler
tamam ama nasıl kullanıcam?
discord gelebilme şansın varmı hocam
Bir de Mint ile sorun yaşarsanız.Solus dağıtımını öneririm. Fstab biraz karışık ve hata affetmeyen bir dosyadır. Bir şeyi sormam lazım öbür alanı niçin kullanacaksınız?
öbür alan derken? ne demek istediğinizi anlamadım.
Düşündüm de bu tutorial gayet güzel ama live usb gerekiyor mu?
neyse galiba windows a geçecem