Linux Mint Cinnamon kullanıyorum. Bilgisayarımı açtığımda ve giriş yaptığımda dağıtımın varsayılan duvar kağıdını görüp akabinde simsiyah bir ekranda, mouse imleci ile baş başa kalıyorum.
Sistem açılırken Failed to open /EFI/Ubuntu gibisinden bir uyarı ekranı geliyor. Bu sorunu nasıl çözerim?
Eksra olarak sağ tık sol tık çalışıyor. Terminale falan girebiliyorum. Sadece masaüstüne erişemiyorum.
Öncelikle teşekkür ederim, cevap gelene kadar GPT’nin önerdiği çözümleri denedim. Terminalden cinnamon --replace komutunu kullanarak masaüstüne erişim sağladım fakat duvar kağıdım gitmiş, birkaç uygulama kısayolu da. Bu sorunun kaynağı nedir? Kalıcı olarak çözmek istiyorum.
Öncelikle duvar kağıdığınızı internet üzerinden indirdiyseniz ve duvar kağıdı olarak seçtiyseniz bu görsel silindiğinde duvar kağıdınızdan da gider. Bu yüzden silinmemesi gerekir ondan silinmeyecek bir klasörde tutun.
Öte yandan yaşadığınız sorunun (Kısayolların ve duvar kağıdının gitmesi) kaynağının belki cinnamon --replace komudu olabilir diye düşünüyorum. Belki Cinnamon’u yeniden başlatırken bazı değişiklikleri sıfırlıyordur.