Birkaç gündür Linux mint kullanıyorum. Benim ilk Linux deneyimim olduğu için bazı basit konularda bile kafa karışıklığı yaşıyorum. Bunlardan en sıkıntılısı ise yazılım yöneticisi dışında yüklediğim programları ( appimage, snap store) başlatıcı menüsü ve panele ekleyemiyorum. İnanılmaz vakit kaybına sebep olan bir olay benim için. Bunun basit bir yolu yok mudur acaba?
Snap’den yüklediğiniz uygulamalar normalde uygulama başlatıcısında gözükmesi lazım. AppImage olarak kullandığınız programlar için bir .desktop dosyası oluşturmanız gerekiyor, bunu bunun için tasarlanmış programlarla ya da elle yapabilirsiniz.
Sıklıkla AppImage kullanıyorsanız ve otomatik olarak .desktop dosyasının da oluşturulmasını (her zaman olmayabilir) istiyorsanız bu programı kullanabilirsiniz. Kurulum scripti var onu çalıştırıp birkaç örnek kullanımına githubdan bakmanız yeterli.
.desktop dosyası nasıl oluşturulur diyorsanız aşağıdaki bağlantıda güzel bir rehber var.
Panel’e eklemek için panele ekleyeceğiniz uygulamayı açıp, uygulamanın paneldeki ikonuna sağ tıklayıp “buraya sabitle” gibi bir seçeneğe basabilirsiniz. Belki işe yarayabilir, Mint’te nasıl oluyor bilmiyorum.