Öncelikle, yeni bir Linux kullanıcısıyım ve Linux Mint kullanıyorum. Ancak bir türlü VPN kurulumunu gerçekleştiremedim. Warp VPN’i kurmaya çalışıyorum; kendi web sitesindeki tüm adımları izledim ve farklı kaynaklara da baktım, fakat sürekli olarak…
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'cloudflare-client.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'cloudflare-client.list.save.1' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
E: 'https://pkg.cloudflareclient.com ubuntu Release' deposunda Release dosyası yok.
N: Böyle bir depodan güvenli bir şekilde güncelleme yapılamaz, bu nedenle depo devre dışı bırakılmıştır.
N: Depo oluşturma ve kullanıcı yapılandırması hakkında ayrıntılı bilgi için apt-secure(8) rehber sayfasında bulunabilir.
Bu hatayı alıyorum ve uzun saatlerdir uğraşıyorum ancak çözemedim. Belki çok basit bir hata, ancak Linux’ta yeniyim.
Merhaba neden Proton VPN gibi bir nimet varken WARP tercih ediyorsunuz? Sizin ISS tarafından engellenmiş olabilir ancak engellenmediyse Proton VPN tercih edebilirsiniz.
Mullvad VPN kurmayıda denediniz sanırım, oda mı hata verdi? Satın alabilecek durumdaysanız Mullvad VPN’de kullanabilirsiniz. Ben şuan Mint’te aktif olarak 3 aydır Mullvad kullanıyorum sorunsuz şekilde.
sudo apt update
apt install mullvad-vpn
komudu ile şuan Mullvad VPN’i kurabiliyor olmanız lazım.
Ben sorunsuz şekilde kurabildim. Büyük ihtimalle sizin kullandığınız ISS tarafından Proton VPN’e erişim kısıtlaması getirilmiş. (Superonline kullanıyorum)
teknik olarak bütün debian tabanlı dağıtımlarda çalışması lazım paketin, hele ki ubuntu için hazırlanan bir debian paketi mint’te çok çok yüksek olasılıkla çalışacaktır fakat mint kendi inisiyatifi ile engelliyor olabilir.
kısa bir zaman önce tahminimce güvenli interneti hizmeti açık olan bir arkadaş da protonvpn paketlerine erişim sağlayamıyor, bırakın protonvpn sitesini github bile açamıyordu, uygulamanın kendisini ulaştırdığımız zaman sunucuya bağlanmakta sorun yaşamamıştı nedense, güvenli internetin ne denli engellediğini bilmiyorum ama böyle bir tecrübem olmuştu.
Malesef yine aynı hataları veriyor @Gokturk dediği gibi türk telekom kullanıyorum sanırım sorun ondan kaynaklanıyor. çünkü web sitelerine tor ile girebiliyorum
sistemin dns over https ayarını açmak da bir çözüm olabilir, şuan baktığım kadarıyla GoodbyeDPI windows için geliştirilmiş, eğer güvenli interneti kapatamazsanız Dns over HTTPS ayarını araştırabilirsiniz.