Merhabalar Linux Mint kurdum bilgisayara, açılış ekranında ilk önce termnal ekranı gibi bir ekranda Failed to /efi/ubuntu - not found hatasını alıyorum. Biraz bekliyor sonra sistem açılıyor sorunsuz ama bu hata ilerler mi, müdahale etmek gerekir mi, siz değerli BTT üyelerine sormak istedim.
Anladığım kadarıyla bu sorun UEFI destekleyip secure boot desteklemeyen eski sistemlerde görülüyor.
mokutil --sb-state
komutunu girdiğinizde cevap olarak
This system doesn't support Secure Boot
alıyorsanız,
df -h
komutunu kullanın. Cevap olarak gelen çıktıdaki bir çok yazı arasında
/dev/disk-adı2 /
/dev/disk-adı1 /boot/efi
benzeri bir kısım bulunmalı, bu sisteminizin kurulu olduğu root ve boot partitionlarını gösterir ve bizim burada ihtiyacımız olan sistemin diski hangi isimle adlandırdığı. Disk sda sdb vda gibi bir çok farklı isme sahip olabilir. Buradan sonra da yapmanız gereken şey
komutlarını terminale girip yeniden başlattığınızda sorunun devam edip etmediğine bakmak. Eğer devam ediyorsa üzgünüm ne yapılır çok fikrim yok çünkü daha önce hiç Mint daily drivelamadım
Evet /boot/efi var lakin sistem UEFI desteklemiyordu. Windows’da BIOS Modu “Eski” gösteriyordu. Yine de en son verdiğiniz grub komutlarını uygulamamı tavsiye eder misiniz?
Sanırım çözüldü teşekkür ederim. Açılırken Mint logosu geldi sonra gitti boş siyah ekran oldu altta “A2” yazdı ama sonra Mint logosu tekrar geldi ve açıldı.