Windows lisans anahtarınız sizde olduğu sürece orjinaldir. Laptop’un alt kısmında ürün anahtarı yazmıyorsa, aşağıdaki bağlantıda olan programla ürün anahtarını görebilir siniz.
Ben de sıkıntı olmadı henüz. Windows key’imi kopyaladım, PowerShell’den iki kere hash’leyip BTC cüzdanı gibi saklıyorum. Nedenini bilmiyorum, kaç yıllık key ama olsun. Cmd/PowerShell ile key komutu burada. Lütfen çıktıyı paylaşmayın. (SHA-256 ile hash’lenmiş, ancak onu kırmak da kolay, oda mesleki sır olsun)
wmic path SoftwareLicensingService get OA3xOriginalProductKey
Birden ziyade ikinci soruya cevap vereyim o konuda bence dert etme çünkü şuan güncel olarak bütün aygıtlar destekleniyor ben bile fedora kullanırken kurup geçtim hiç sürücüyle ugraşmadım
Hocam sanırım cihazın ismini yanlış yazdınız veya ben bulamadım. “MSI Thin GF63” olduğunu varsayıyorum cihazınızın.
Linux-hardware.org sitesinden bakarak hangi doanımların çalışıp çalışmadığını öğrenebilirsiniz. Sürücü kısmına gelirsek; kesin bir bilgi diyemem ama yüksek ihtimalle ekstradan sürücü yüklemek zorunda kalmayacaksınız.