Linux Kurulumu Sonrası Orijinal Windows Lisansı ve Sürücüler Hakkında

bende msi think g63 gaming laptop var ve bana windows 11 kurulu geldi

1. sorum linux kurursam windows tamamen elden gidicek mi orjinalliği bozulucak mı yani
  2. kamera , touch pad wifi gibi şeylerin sürücüleri de yüklü gelmişti onları da mı ayarlamam lazım

Son düzenleyen: @fish 2024-12-01T21:30:40Z

Windows lisans anahtarın %90 ihtimalle bios üzerinde yazılılıdır. Garanti altına almak için yine de bir yere not etmende fayda var.

2 Likes

Windows lisans anahtarınız sizde olduğu sürece orjinaldir. Laptop’un alt kısmında ürün anahtarı yazmıyorsa, aşağıdaki bağlantıda olan programla ürün anahtarını görebilir siniz.

1 Like

Ben de sıkıntı olmadı henüz. Windows key’imi kopyaladım, PowerShell’den iki kere hash’leyip BTC cüzdanı gibi saklıyorum. Nedenini bilmiyorum, kaç yıllık key ama olsun. Cmd/PowerShell ile key komutu burada. Lütfen çıktıyı paylaşmayın. (SHA-256 ile hash’lenmiş, ancak onu kırmak da kolay, oda mesleki sır olsun)

wmic path SoftwareLicensingService get OA3xOriginalProductKey
1 Like

Birden ziyade ikinci soruya cevap vereyim o konuda bence dert etme çünkü şuan güncel olarak bütün aygıtlar destekleniyor ben bile fedora kullanırken kurup geçtim hiç sürücüyle ugraşmadım

1 Like

Hocam sanırım cihazın ismini yanlış yazdınız veya ben bulamadım. “MSI Thin GF63” olduğunu varsayıyorum cihazınızın.

Linux-hardware.org sitesinden bakarak hangi doanımların çalışıp çalışmadığını öğrenebilirsiniz. Sürücü kısmına gelirsek; kesin bir bilgi diyemem ama yüksek ihtimalle ekstradan sürücü yüklemek zorunda kalmayacaksınız.

1 Like