her gün bir linux kullanıcısı gördüğümde genellikle eski thinkpadler kullanıyor bazen arkasına bir sürü çıkartmalar yapıştırdıklarını biliyorum,peki neden thinkpad??
Son düzenleyen: @wise 2024-10-29T19:55:51Z
her gün bir linux kullanıcısı gördüğümde genellikle eski thinkpadler kullanıyor bazen arkasına bir sürü çıkartmalar yapıştırdıklarını biliyorum,peki neden thinkpad??
Son düzenleyen: @wise 2024-10-29T19:55:51Z
Thinkpad kullanmadım ama bildiğim kadarıyla Thinkpad’ler sağlam ve bir parça bozulursa tamir edilebilmesi kolay diye biliyorum ben
Ayrıca thinkpad nasa (spaceXDe olabilir pek hatılanıyorun yanlışsa kusura bakma ) kullanılan ilk ve tek leptop diye duyum almıştım shorts videsoundan
Bence thinkpadlerin trackpoint butonu güzel bir özellik. Linux ile bir sorun yaşatmaması da olabilir. Hiç thinkpad kullanmadım bu arada ama bir tane olsaydı güzel olurdu. Ayrıca açık kaynaklı BIOS kurulabiliyor.
bilmiyorum da cok cirkinler ya
(ortadaki kirmiz sey)
Uzaydan gelen radyasyonlara karşı sağlam!
-Nasa (Yada SpaceX), muhtelemen
O noktacık yazımlıcların işne geliyor https://youtube.com/shorts/d6M4UVr0HtI?feature=shared
az önce izlediğim video
Kasa kalitesi, guvenilirligi ve moduler olmasiyla zamanin en populer laptop serisi oldu kendisi, tabii her laptop serisi gibi thinkpad’ler de zamanla incelmek zorunda kaldigindan sevilmesine neden olan cogu ozelligini kaybetti yeni modellerinde. Yinede ismi degerini korumayi basardi
Eski modelleri ucuz oldugundan hala tercih edilebilir fakat yeni modelleri genellikle gereksiz pahali oluyor. Ek olarak E serisi yeni ThinkPad’lerin kasa kalitesi son derece dustu son zamanlarda. Yani sirf isminden dolayi yeni ve ucuz bir thinkpad alirsaniz hayal kirikligina ugrayabilirsiniz belirtmis olayim
Ya keşkede bende olsa zaten çok oyun meraklısı değilim ayrıca hem küçük , güzel linuxa tam destek ancak pahalı Allah nasip ederae maaşım saysnde son model thinkpad alırım inşallah
touchpad iyidir ya
linux en uyumlu çalıştığı Dell XPS, Hp, Lenovo Thinkpad diye duydum. Genelde driver sorunu gibi şeyler yaşamıyorsun bu markalarda ve sanırım ucuz
Eski hp leptopum var linuxda az buçuk driver sıkıntısı var
hp victus 16 var linuxda hala driver sıkıntısı var
biz hep böyle çakışıcaz dante bey :D, konu açın belki bi bilen çıkar.
thinkpadler genel olarak çok moduler olmakla birlikte ucuzlar (ucuzdular), insanlar genellikle ana bilgisayar olarak değil de oyuncak gibi kullanmayı seviyor, ben de evdeki külüstürleri bi şekilde modifiye etmeyi yada bozmayı seviyorum.
hangi modeller iyidir mesela?
Lenovo markası genelde laptopları linuxta uyumlu oluyor bende ideapad gaming 3 var hangi dağıtımı kursam sürücüler sıkıntısız bir şekilde çalışıyor ayrıca thinkpadler aşırı iyi bence hissiyatı özellikle kasa kalitesi vs. çok iyi bazı modellerinin klavye seside çok iyi.