NoScript Security Suite
Bir siteye girdiğinizde, sizin için kod yürütülmesi olup olmadığını kontrol eder.
İşte kontrol ettiği zafiyetlerin listesi:
-
Çapraz Site Betikleme (Cross-Site Scripting) - XSS
-
Çapraz Bölge DNS Yeniden Bağlama (Cross-Zone DNS Rebinding)
-
Siteler Arası İstek Sahteciliği (Cross-Site Request Forgery) - CSRF
-
Tıklama Kaçırma (Clickjacking)
-
Man-in-the-Middle Saldırıları (MITM)
-
Drive-by Download (Kullanıcı Bilgisi Dışında Dosya İndirme)
-
WebGL İstismarları
-
Kötü Amaçlı Gömülü İçerikler (Malicious Embedded Content)
En komiği Edward Snowden’ın buna yüksek miktarda bağış yapması.
Popup Blocker
Kısaca popup’ları engelliyor.
FoxyProxy
Firefox için bana göre en iyi eklentilerden biri.
Biraz karmaşık arayüzü dışında, nereye girdiğinizi ve ne yaptığınızı sadece sizin görebileceğiniz şekilde gösterir. Anlamadıysanız, en basit manada FoxyProxy, Firefox’un Bağlantı Ayarları iletişim kutusunu düzenleme manuel sürecini otomatikleştirir. Proxy sunucusu geçişi, yükleme URL’sine ve tanımladığınız geçiş kurallarına göre gerçekleşir.
I don’t care about cookies
Adı gibi, çerezlerimin çalınacak mı korkusu yaşamamak için sisteme çerez isteği gelince yanıt vermiyor.
Privacy Badger
Son zamanlarda kullanmaya başladım, çok işe yarayan bir eklenti. Örneğin, alışveriş sitesinden tişört bakıyorsunuz, izleyici muhabbeti vardır, hafif çerez gibi düşünün. Mesela ben şu an tişört bakıyorum, Instagram veya YouTube’a girdiğimde reklam olarak tişört çıkar, giyim mağazaları çıkar; işte Porsuk bunları göstermiyor.
Buster
Sizin için otomatik captcha çözüyor (captchalar bile sisteminize sızabilir, burada sızılmaz derseniz eğer size siber güvenliği iyi araştırmanızı öneririm).
Privacy Extension For WhatsApp™ Web
Bu bence hem gereksiz hem de gerekli bir şey. Ne işe yarar derseniz, WhatsApp Web’den gelen bildirimleri, resim dosyalarını ve metinleri gizler.
anonymoX
Bir nevi VPN ama VPN değil. VPN gibi bir IP adresinde kalmıyor, belirli sürelerde değişiyor. O ülkedeki yasaklı sitelere de giriş yapabilirsiniz.
JavaScript Toggle On and Off
Size biraz saçma gelebilir ama işe yaradı. Doğru JavaScript kodlarını açıp kapatmanıza yarıyor, olası XSS zafiyeti için.
böyle eklentiler sayesinde isterseniz
benzafiyetimknk.com yazsin girince sizi direk uyarır ve önlem alır