Linux cinnamon kuracam harddiske kasıyor yardımcı olur musunuz

Linux cinnamon kuracaktım harddiske daha deneme testinde bile kasıyor yardımcı olur musunuz

İşlemci eski mi? RAM ?

Asus a68hmk anakart a4 6300 işlemci 6 GB RAM amd Radeon HD 8370D grafik var en son balena etcher ile yazdırdım

Ben daha yeni eski bir kasaya kurdum deneme aşamasında biraz kasıyordu sonra 7200 rpm 250gb bir hard diske kurdum çok işlem yapınca ufak tefek kasmalar oluyor onun dışında 1080p youtube videosu açarken arkaplanda birkaç işlem de yapabiliyor. Ssd gelecek yakında ona kurmayı düşünüyorum bence büyük ölçüde kasma donma problemini giderecek gibi. 4 gb ram, iki çekirdek 2009 model bir işlemci 512mb gpu var üstünde.

Bence kurulum yaptıktan sonra test edin usb üzerinde çalışırken kasma donma olması çok normal.

Bu arada Linux Mint Debian Edition kurdum Cinnamon. Bir de LMDE’ye de şans verebilirsiniz.

4 Likes

Cinnamon olması şart mı sizin için?

Bana önerilen cinnamondu hiç kullanmamıştım daha önce linux sizin öneriniz var mı

Görünüm sizin için ne kadar önemli? Fedora LXQT öneririm.

Önerdiğiniz nedir linux ilk kullanışım olucak link atabilir misiniz

Cinnamon biraz kaynak tüketiyor. Başka bir masaüstü ortamı deneyebilirsiniz. WM’ler veya XFCE kullanabilirsiniz.

Ama özelleştirmelerle kasmaması gerek çok da ağır bir masaüstü değil. Tam kurulum yapıp deneyin ve ayarlamaları uygulayın. Eğer olmazsa değiştirirsiniz. Çok eski bir donanımınız yok.

2 Likes

WM’ler de olur ama siz yenisiniz. Fedora LXQT önerim halen geçerlidir. Bilgisayarı zorlamanın anlamı yok bence.

1 Like

Cinnamon çok zorlamaz o bilgisayarı. Tam kurulum yapması daha doğru şuan.

2 Likes

En kötü ihtimal WM yükler Mint’e.

Linux Mint Cinnamon kurulum da yaptım kasıyordu
Şimdi ben ne kurayım bir link atabilir misiniz tam olarak

Sistemi yüklediniz mi?

Bu cinnamon kullanan lmde. Üzerine xfce ve diğerleri kurulabiliyor ama denemedim.

Mint genelde windows’a alışıp ilk defa linux ortamına geçiş yapmak isteyenlere öneriliyor ben de o yüzden mint’e alıştım. Ama kde plasma da kullandım o da kolay bana göre Windows kullanan kişiye zorluk çıkarmaz ama en iyisi xfce kullanmak.

Linux mint indirme sayfasından xfce olanı indirebilirsiniz arayüz konumlandırmalar çok da farklı değil bence.

2 Likes

bunu mu kurayım yoksa xfce olanını mı ?Ğ

@serkanbeydanol sistemi kurdu isen bir fikrim var. Cinnamonu kurdunuz mu?

önceden kurdum kasıyordu şimdi kaldırdım

Herkes farklı birşey öneriyor çünkü Linux dünyasında sayısız seçenek var. Ben Fedora LXQT öneriyorum. Fedora Spins | The Fedora Project LXQT’yi seçiniz. Diğer arkadaşları da dinleyebilirsiniz. Siz bilirsiniz.

1 Like

ben yeni geçicem linuxa denemek için ve performans ve tema için geçmeyi planlıyorum hangisi benim için en iyisi olur ? bu mu ?