Galaxy M20 (m20lte) cihazım için bir süredir unofficial stable LineageOS 20 build’ini kullanıyordum. Yakın zamanda clean flash attım ve Magisk ile root attım. Sonrasında telefonuma Yapı Kredi mobil uygulamasını indirdim ve açmaya çalıştım, ne yazık ki açılmadı.
Work profile’dan açmayı denedim, Magisk’ten uygulamayı gizlemeyi denedim, hatta ROM’un LineageOS 21 sürümünü denedim. Hiçbiri işe yaramadı. Sonra biraz araştırdım ve sorunun Play Integrity’de olabileceğini fark ettim. Play Store’dan testini yaptım ve gerçekten geçemedi. Sonra “Play Integrity Fix” , “Play Integrity Fix Next”, “Universal SafetyNet Fix” Magisk modüllerini kurup test ettim. Onlarda da kurup yeniden başlattıktan sonra testi geçti olarak görünüyor ama banka uygulamama girdiğimde açılmamaya devam ediyor. Sonra tekrar kontrol ediyorum ve testi yine geçmemiş oluyor. Yani testi geçse bile ben banka uygulamama girmeye çalıştığımda devre dışı oluyor muhtemelen. Çok tuhaf.
Ne yapabilirim, tavsiyeleriniz nelerdir? Bu device fingerprint’i elle değiştirebilir miyiz? Değiştirebilirsek nasıl yaparız? Eğer oluyorsa da bunları nereden buluruz? Bu gün yayında @Kn0 son 1 ayda Google’ın çok fazla fingerprint engellediğini söylemişti. Anladığım kadarıyla bu sorun ROM’larla alakalı değil. Maintainer’a Telegram’dan sordum, o da “benim yapabileceğim bir şey yok” dedi çünkü. Yardımınıza ihtiyacım var dostlar. Şu anlık sadece banka uygulamamda sorun çıkıyor ama ileride belli olmaz.
Şimdiden teşekkürler.