Şu anda Redmi Note 10 S kullanıcısıyım ve gerekli bilgileri ekte paylaşıyorum zaten. Artık Xiaomi’nin kendi yüklü gelen uygulamalarından sıkıldım. UAD kullanmış olsam da sonuç olarak cihazımın hafızasını hala fazlasıyla kaplıyorlar. 64 GB telefonumun 50 GB’ı dolu ve bu yetersiz gelmeye başladı, bu da çok fazla uygulama veya veri olmamasına rağmen. Bu nedenle özel bir ROM yüklemeyi düşünüyorum. Zaten telefonu servise verdim ve açıkçası servis deneyimim pek tatmin edici değildi; garanti kaybı benim için çok önemli değil.
Hangisini kullanmalıyım bilmiyorum. Bu konuda deneyimi olan veya teknik bilgisi olanlar, avantajları ve dezavantajları hakkında bilgi paylaşabilir mi?
Bu arada, GApps (Google Uygulama ve Hizmetleri) kuracağım, çünkü Google, benim için vazgeçilmez bir platform, Google One kullanıcısıyım. Şimdiden gelen cevaplar için teşekkür ederim!
Ben aralarindan LineageOS’i tercih ederim, Evo-X biraz hantal.
LineageOS minimal, Evo-X ise ozellikler uzerinde calisir genel olarak.
Cihaziniza CrDroid derleyecegim bos zamanimda, CrDroid ise hem akici, hem minimal hem de bol ozellik sunar.
rm note 8 cihazımda lineage os deneyimim olmuştu. rootsuz kullanmak istedim fakat CTS profile fail veriyordu -istanbulkart uygulamasını açamadım-. bu sorunu çözmek için magisk kurup MagiskHide Props Config modülünü kullanarak cihazın fingerprint ayarlarını değiştirmem gerekti -daha ne olduğunu tam olarak bilmiyorum ama işe yaradı-. Daha sonra lineage os aylık güvenlik güncellemesi geldi ve magisk bozuldu. Sanırım rm note 8 cihaza özgü bir sorun magisk kurmak inanılmaz zor. Cihazda ramdisk olmamasına rağmen ramdisk varmış gibi boot.img patchlayıp flaşlamam gerekti ve güncellemeden sonra bu yöntem de işe yaramadı. Tekrar uğraşmak istemeyip MIUI eu roma geçmiştim. Bence ilk önce kullandığınız uygulamaların CTS profilini gerektirip gerektirmediğini, cihazınızın magisk kurarken sıkıntı çıkarıp çıkarmadığını kontrol ediniz. Umarım benim yaşadığım sorunları yaşamazsınız😊.
magisk kurarken rehber olarak şu videoyu kullandım:
Redmi Note 10 serisi telefonlar için en iyi ROM dediler.1 hafta önce indirdim çok stabil ve çok minimal telefonu kurduktan sonra ss aldım.Hiç bloatware yok (Gappsli sürüm)