Laptopum siyah ekranda kalıyor

Merhaba, Lenovo laptopumda birden bire ekran yanıp sönmeye başladı. Birkaç saniye sonra ekran gitti. Windows + CTRL + Shift + B kısayoluna basınca ekran geliyor ama saniyesinde gidiyordu.

Kapağını söktüm ve ramden olabileceğini düşünüp içindekini çıkarttım ve eskiyi taktım. Bu sefer ekran geldi ama Windows bozuk ekranı ile karşılaştım. Sanırım sorun ramde diyerekten yeni rami takıp tekrar denedim. Olmadı. Şimdi eski ramde de olmuyor. Siyah ekranda kalıyor öyle. Ne yapmam lazım? Windowstan önce biosda bilgisayar şifresi de açık olduğundan bazen anlayamıyorum Windows kilit ekranına girdim mi girmedim mi. Win + alt + del de işe yaramıyor. Ekran kartı yeniden başlatma kısayolu da işe yaramıyor.

Ne yapmalıyım?

Laptopta iGPU ve dGPU (harici ve dahili ekran kartı ayrımı) var mı?

Laptopun, işlemci ve ekran kartının modelini yazabilir misin?

dahili ekran kartı. İşlemci: amd 3020e (Radeon Graphics 2Gb VRAM) Lenovo IdeaPad 3 15ADA05 modeli

Anladığım kadarı ile cihaz vantage kullanabiliyor, eğer yoksa microsoft storedan indirip varsa da aşağıdaki yerden bir sistem donanım testi yapıp sonucu paylaşabilir misiniz?

1 Like

efendim bilgisayarı kullanamıyorum. bios menüsü bile görünmüyor

bilgisayarı açtığın zaman f2 tuşuna tekrar tekrar hızlıca basıp bıraktığın zaman BIOS ekranı gelmiyor yani doğru mu anladım?

eğer yeni ram ile de eski ramin ile de BIOS’a giremiyorsan aklıma bir tek CMOS bataryasını resetlemek geliyor.

aşağıdaki resimde daire içindeki pini iki yanından tırnağınla çıkartıp, 2 3 dk bekleyip geri taktığın zaman BIOS’unu resetlemiş olursun, dene istersen.

3 Likes

Onu da çıkartmıştım ama o kadar uzun beklemedim. Kahvaltıdan sonra deneyeceğim. Bataryayı da bağlantısını kesiyorum aynı zamanda. Umarım doğru yapıyorumdur. Eski ramim laptopun fabrika çıkışı parçası. Bozuk olduğundan değil 4gb olduğundan değiştirmiştim. Şimdiki 8 ve alalı birkaç ay oldu.

Yani değişen tek parçaları bunlarken birden bire neden bunu yaptı anlamıyorum. (İlk defa başıma geliyor)

1 Like

Çözüldü teşekkür ederim.

3 Likes