Önceden Playstation 5 kullanıyordum ama onu sattım, şimdi bir oyuncu laptopum var ama oyunları laptop ekranından oynamak pek sarmıyor haliyle.
Ben de laptopu televizyona bağlayayım diye düşündüm ama bunun laptopa uzun vadede zarar verip vermeyeceğinden şüpheleniyorum, konu hakkında bilgisi olan birileri cevaplarsa pek sevinirim.
Genele olarak dizüstü bilgisayarı başka bir ekrana takıp kullanmak cihaza zarar vermez. dikkat etmek gereken şey sağlam, güzel bir kablo ile kullanmak olabilir. Cihazlardaki harici video çıkışları zaten bu işler içindir. Niye zarar versin ki.
Eğer oyun oynarken cihaz çok ısınıyor veya farklı tepkiler veriyorsa ve bu şekilde uzun süreli kullanırsan belki zarar verir ama varsayılan olarak düşündüğümüzde bir zarar görmez.
Televizyona bağlıyken dikkat etmek gereken şey kablo kısmını sök tak yaparken portların zarar görmemesini sağlamktır. Hoyratça ve rastgele takıp sökmezsen bir şey olmaz.
PS5 e zarar vermediyse, Laptopa neden zarar versin? Eğerki bilgisayarına yeterince iyi bakıyorsan ve anakartta ne biliyim HDMI ı kısa devre yaptıracak bir işlem yapmadıysan birşey olmaz.