Sosyal medya uygulamalarında kullanıcı isimlerinin yanında mavi tik olduğu gibi forumumuzda kullanıcı isimlerinin yanında kullanıcıların kullanmakta olduğu işletim sistemlerinin logosunu kullanabilir miyiz forum altyapısına uygunsa?
Benim önerim şu şekilde:
Masaüstünde Windows XP, vista, 7, 8, 10, 11 gibi MacOS sürümleri gibi ve tabii ki linux distrolarının küçük birer simge dosyalarına dönüştürülüp kullanıcı isimlerinin yanında bulunması. Hatta birden fazla işletim sistemi kullananlar için seçenek de olabilmeli. Tabii ki karmaşık görünmemesi adına bunun da bir sınırı olmalı mesela en fazla 3 tane seçilebilmeli gibi. Ben dual boot Windows 10 ve Ubuntu kullanıyorsam ikisini koyabilmeliyim gibi.
Bir de mobil cihazda ne kullanıyoruz onu da ekleyebiliriz. iPhone kullananlara iOS logosu android kullananlara android maskotu hatta popüler custom romların logosunu da ekleyebiliriz LineageOS, crDroid ve aklıma gelmeyen diğerleri.
Bence maksimum iki adet masaüstü, bir adet de mobil olmak üzere 3 tane ile sınırlandırarak güzel bir özellik eklemiş oluruz forum da zenginleşmiş olur. Kimlerin ne kullandığı hakkında kendini ifade etme yöntemi olur.
Bazı arkadaşlar ve wise imzalarını kullandıkları işletim sistemlerine göre yapabiliyorlar. Şahsi olarak pek ihtiyaç olmadığını düşünüyorum ama görsel olarak güzel durabilir.
Ayrıca discourse’ta böyle bir özellik veya plugin var mı o da önemli.
En fazla iki tane yapılabiliyor olarak algıladım. Sunucunun bu duruma nasıl bir tepki vereceğini bilmiyorum. Diğer arkadaşlarımla görüşüp bu konu hakkında size bilgi vereceğim.
Ben kendi düşüncemi açıklayacak olursam. İmza kısmının kalkması gerektiğini düşünüyorum. Onun yerine bu ikon belirteçlerinin gelmesi taraftarıyım. Yeni foruma gelen insanlar için sanki gönderinin devamı gibi anlaşılabiliyor.
Sevgili @omerkurt ile çalışmalara başladık. İşletim sistemlerinin adı ile açık gruplar oluşturuyoruz. Bu gruplara serbestçe girip çıkabiliyorsunuz. Bu gruplardan birine girdiğiniz zaman profil sayfanızda bununla ilgili “flair” veya logoyu profilinize ekleme şansınız olacak. Şimdilik logolar yüklenmedi ama ilerleyen saatlerde hepsini yavaş yavaş yapmış olacağız. Eklenmesini istediğiniz bilindik dağıtım var ise gruplara bakıp sonradan buradan yazabilirsiniz veya arzu ederseniz özelden de gönderebilirsiniz.
Edit: Örnek olması açısından Gentoo için bir tane yükledim. Avatarımda sağ altta görünüyor.
Gruba girdikten kendi profilinizde buradaki ayardan dahil olduğunuz gruplara göre flair seçebileceksiniz. Herhangi bir gruba girmemiş iseniz burası sizde görünmeyecektir.
Bu dediğiniz custom-status diye geçiyor. Ayarlarda mevcut. Fakat henüz experminantal olarak göründüğü için standart olarak açık gelmiyor. Stable çalışmaya başladıktan sonra aktif edilebilir duruma göre. Şimdilik aktif edilirse bir kötüye kullanım olur mu onu düşünemedim.