Kullanıcı isimlerinin yanında kullanılan işletim sistemi logosu seçme

Sosyal medya uygulamalarında kullanıcı isimlerinin yanında mavi tik olduğu gibi forumumuzda kullanıcı isimlerinin yanında kullanıcıların kullanmakta olduğu işletim sistemlerinin logosunu kullanabilir miyiz forum altyapısına uygunsa?

Benim önerim şu şekilde:

Masaüstünde Windows XP, vista, 7, 8, 10, 11 gibi MacOS sürümleri gibi ve tabii ki linux distrolarının küçük birer simge dosyalarına dönüştürülüp kullanıcı isimlerinin yanında bulunması. Hatta birden fazla işletim sistemi kullananlar için seçenek de olabilmeli. Tabii ki karmaşık görünmemesi adına bunun da bir sınırı olmalı mesela en fazla 3 tane seçilebilmeli gibi. Ben dual boot Windows 10 ve Ubuntu kullanıyorsam ikisini koyabilmeliyim gibi.

Bir de mobil cihazda ne kullanıyoruz onu da ekleyebiliriz. iPhone kullananlara iOS logosu android kullananlara android maskotu hatta popüler custom romların logosunu da ekleyebiliriz LineageOS, crDroid ve aklıma gelmeyen diğerleri.

Bence maksimum iki adet masaüstü, bir adet de mobil olmak üzere 3 tane ile sınırlandırarak güzel bir özellik eklemiş oluruz forum da zenginleşmiş olur. Kimlerin ne kullandığı hakkında kendini ifade etme yöntemi olur.

3 Likes

Bazı arkadaşlar ve wise imzalarını kullandıkları işletim sistemlerine göre yapabiliyorlar. Şahsi olarak pek ihtiyaç olmadığını düşünüyorum ama görsel olarak güzel durabilir.

Ayrıca discourse’ta böyle bir özellik veya plugin var mı o da önemli.

3 Likes

Merhaba @anon89972503,

Böyle bir şey teknik olarak mümkün.

En fazla iki tane yapılabiliyor olarak algıladım. Sunucunun bu duruma nasıl bir tepki vereceğini bilmiyorum. Diğer arkadaşlarımla görüşüp bu konu hakkında size bilgi vereceğim.

Ben kendi düşüncemi açıklayacak olursam. İmza kısmının kalkması gerektiğini düşünüyorum. Onun yerine bu ikon belirteçlerinin gelmesi taraftarıyım. Yeni foruma gelen insanlar için sanki gönderinin devamı gibi anlaşılabiliyor.

7 Likes

Sevgili @omerkurt ile çalışmalara başladık. İşletim sistemlerinin adı ile açık gruplar oluşturuyoruz. Bu gruplara serbestçe girip çıkabiliyorsunuz. Bu gruplardan birine girdiğiniz zaman profil sayfanızda bununla ilgili “flair” veya logoyu profilinize ekleme şansınız olacak. Şimdilik logolar yüklenmedi ama ilerleyen saatlerde hepsini yavaş yavaş yapmış olacağız. Eklenmesini istediğiniz bilindik dağıtım var ise gruplara bakıp sonradan buradan yazabilirsiniz veya arzu ederseniz özelden de gönderebilirsiniz.

Gruplar için

Edit: Örnek olması açısından Gentoo için bir tane yükledim. Avatarımda sağ altta görünüyor.

Gruba girdikten kendi profilinizde buradaki ayardan dahil olduğunuz gruplara göre flair seçebileceksiniz. Herhangi bir gruba girmemiş iseniz burası sizde görünmeyecektir.

6 Likes

resim

GitHub gibi logo ve durum yazısı koymak mümkün mü?

1 Like

Bu dediğiniz custom-status diye geçiyor. Ayarlarda mevcut. Fakat henüz experminantal olarak göründüğü için standart olarak açık gelmiyor. Stable çalışmaya başladıktan sonra aktif edilebilir duruma göre. Şimdilik aktif edilirse bir kötüye kullanım olur mu onu düşünemedim.

3 Likes

Özel isteklerimizi buradan mı yazalım yoksa sizlere özelden mi yazalım?

Dağıtım olarak diyorsanız ister buradan ister de özelden farketmez.

Bu bir deneme mesajıdır. Void gözükmüyor.

1 Like

Adına yakışır olsun dedik :smiley:

5 Likes

Bayağı güzel, peki ne zamana gelir?

Yada benmi ayarlarını bulamadım acab :melting_face:

Geri dönüş olarak yazıyorum.

Bazı kullanıcıların profil fotoğraflarında kayboluyor gibi. Ve sanki kullanıcının adının yanında bulunsa daha iyi gözükür gibi.

Düzenleme

Veya profil resminde birz daha uzaklaştırılabilir.

Hıcam nereden yapıyorsunuz bunu ben bulamadım bir türlü

==Basit Rehber==
Gruplardan istediğiniz dağıtımın grubuna katılın.

Ayarlardan, Profilim kısmına gelin. En aşağıda seçeneği göreceksiniz. İngilizce “Flair” yazıyor

1 Like

Burdaki guruplar kısmından bir tane seçin ve ayarlar profil kısmında yeteklerden seçin.

1 Like

@Metin katılıyorum. Ancak bence ppnin altında daha hoş duruyor bence. Arkaplanı siyah olursa belki daha iyi olabilir

İsimlerin yanında olsa da iyi olabilir. Daha iyi fark edilmesi için arka planlarına biraz gölgelendirme olabilir.

Bazı arkadaşlarda çok güzel gözüküyor bazılarında pek belli olmuyor gibi.

2 Likes

Sağol yaptım :smiley:

• TempleOS
  • Elementary OS
  • RHEL

Gayet şık olmuş sistem yöneticilerimize teşekkür ediyorum.

Tamamdır teşekkürler, ben isterim açıkçası.

1 Like

@omerkurt

Void Logosunun geliştirilmesini taleb ediyorum, sanki kesip atılmış gibi gözüküyor

2 Likes