Kronik GPU Arızası Tespiti

Bilgisayarınızda, HDMI görüntü çıkışı olmasını beklerim. HDMI girişi olan da var ama kesin emin değilseniz sadece çıkış olarak çalışıyordur, siz de öyle kullanmışsınız zaten. Söylemiş olayım dedim.

Sistemden sisteme değişse de, HDMI görüntü çıkışları neredeyse her zaman harici ekran kartını kullanır. Bu nedenle saygıdeğer tamircinin teşhisinin yanlış olma ihtimali çok yüksek.

Kendisinin oyun açılmayacağını söylemesi de evet… yani ki öyle olsa da çoğu açılır, sırf kötü bir performans ile.

Katılıyorum.

Flex Kablosu

Burada olduğu gibi, bu kablolar çok hassas olabiliyor. Tahminim kablonun, bilgisayara bağlandığı yerde konektöründen çıkması.

Cihazınızın servis kılavuzunu buldum ama maalesef çok detay yok.

Eğer sisteminizin daha önce içini açtıysanız, içini açıp bakmanızı öneririm.

iFixit burada farklı konektörleri tanımak ve tekrardan bağlamak için bir kılavuz hazırlamış önerim içini açtığınızda buna bakmanız olacaktır.

Ama içini açmak için modelinize uygun, internetten edinebileceğiniz servis kılavuzunu takip etmelisiniz, bunun yanında internette bulabileceğiniz bir videoyu takip de etmenizi önerebilirim.

Bu konektörler çok hassas ve yanlış bir haraketliniz ile kabloya ve konektöre zarar gelebilir. Çok az güç güç ile her şeyi yapabilmeniz gerekiyor, biraz da olsa direniyorsa denemeyin, emin olun kontrol edin.

Konektörün türünden emin değilseniz birkaç farklı açıdan çekilmiş fotoğrafını da yükleyebilirsiniz.

MUX Swich

Buradaki parça bozulmuş veya doğru çalışmıyor olabilir, sisteminizde bu parça olduğuna da emin değilim açıkçası ve genellikle bu tür, ana hedefi oyun olmayan multimedya vb. sistemlere de koymuyor. Bu sadece kablodan emin olursanız o durumda bakacağınız bir şey olmalı.

3 Likes