Kendi sunucumda çalışacak, tamamen ücretsiz bir web ve mail sunucusu paneli kurmak istiyorum. Bu panelin aşağıdaki özelliklere sahip olmasını bekliyorum:
Kullanıcı yönetimi.
Yönetim paneli.
Mail yönetim sistemleri (gelen/giden mail yönetimi, kullanıcı hesapları)
Roundcube Entegrasyonu
Panelin, hem web sunucusunu hem de mail sunucusunu entegre bir şekilde yönetebilmesi gerekiyor. Kendi domain adresimle kullanabileceğim bir çözüm arıyorum. Ayrıca, bu yazılımın açık kaynaklı olmasına ve kurulumu hakkında detaylı rehber sunmasına özen gösteriyorum.
Yunohost panelini uzun süre kullandım fakat son sürümleri Debian 12 gereksinimi olduğu için kullanamıyorum (ben Debian 11 kullanıyorum). Benim ihtiyaçlarımı karşılayabilecek başka hangi açık kaynaklı yazılımlar mevcut ve nasıl kurulum yapılır?
Hocam konunun ilk yazısında bahsettiğim gibi YunoHost’u Yusuf İpek videosunu çektiğinden beri yani aylardır kullanıyorum ama son sürümü debian 12 gerektiriyor. Kullanıdığım hosting iso listesine debian 12 eklememiş daha ve yakın zamanda da eklemeyi düşünmüyor. O yüzden yunohost kullanamıyorum.
Evet. Neden olmasın. Youtube’da bile birçok video var bunun için. Toplamda (paket indirme vs hariç) 5-10 dk süren bir şey. Elbette birçok paket inecek kurulacak vs. O yüzden işleme başlamadan önce var ise önemli şeylerinizi yedeklemenizi tavsiye ederim. Ne olur ne olmaz. Sonra veri kaybı ile karşı karşıya kalmayalım.
Hocam Selamlar…
Ben bir süre aaPanel kullandım. Videoları izleyerek kurulumunu yapabilirsiniz. Gerekli olan eklentileri zaten ücretsiz olarak yükleyebiliyorsunuz. cPanel tarzı…Kullanıcı e-mail yönetimi, Wordpress site yönetimi vs. var inceleyebilirsiniz.
Hocam YunoHost kullanmayı daha çok seviyorum. Kullanııcı yönetimi çok iyi wordpress ve neredeyse tüm uygulamalar ile ortaklaşa çalışabiliyor. 1 tane yunohost hesabı ile tüm uygulamları kullanabiliyoruz falan. O yüzden yunohost tercih ediyorum.
Teşekkür ederim Şu an denemeye başladım hocam.
@wise hocam önerin için teşekkür ederim. Sunucuyu debian 11 den debian 12 ye update ettim ve çalıştı.