Kendi mail sunucumu yapmak istiyorum ama kafama takılan sorular var

Hayır yurt dışı firmalarından domain almanız herhangi bir sıkıntı yaratmaz. Sadece ".tr"uzantılı domain kaydı yapamazsınız. Hız meselesi sunucu tarafında fark yaratır. Ancak mail sunucusu için bariz bir sorun yaratacak kadar olmaz.

1 Like

Benim fikrimce yurtdışında domain almak zarar dolar kurundan dolayı tr de daha ucuz oluyorlar

Karttan dolar çektiği için ekstra döviz dönüşüm vergilendirmesi yapıyor bankalar

2 Likes

Bu duruma göre değişiyor. Domain alırken özellikle tercih edilecek domain uzantısı önem teşkil ediyor. Domain uzantısı belirlenmeli. Daha sonrasında ICANN onaylı firmaların fiyatları ve kampanyalarına göre tercih yapılmalı. Her firmadan domain alınmıyor. Yakın zamanda Azure üzerinden insanlara uygun fiyatlı domain sağlayan bir göstermelik firma insanları dolandırıp kaçmıştı mesela.

4 Likes

NameCheap sitesi varmış icann’de onu almayı düşünüyorum.

Vergilendirmeyi unutmuştum ben zaten başka bakacağım sitelerde var onlarla karşılaştırma yapıp en uygunu seçerim.

Arkadaşlar biraz araştırma ile dynadot sitesinden .cyou ile biten alan adı alacağım bu alan adı sıkıntı çıkarır mı birde dynadotun kendi paneli e mail sunucusu için sıkıntı çıkarır mı eksik ayarlar vb. olma ihtimali var mıdır vede dynadot güvenilir mi?

Şahıs .com.tr alan adı en uygun, ODTÜ Geliştirme Vakfı Kuruluşu METUNic’ ten satın alınabilir.

2 Likes

Hocam birde şunu merak ediyorum cloudflare’dan almam güvenlik açısından daha iyi olur mu?

1 Like

Cloudflare’in web sitesinde şöyle bir ibare mevcut;

Built-in backend security
Registrar natively integrates with Cloudflare DNS, CDN, and SSL services, so your domain receives best-in-class security and performance benefits.

Bu hizmetler ekstraya dahil mi değil mi bilmiyorum. Ancak SSL sertifikasını çok üst düzey bir ihtiyacınız yoksa birçok yerden zaten ücretsiz temin edebiliyorsunuz. Burdaki olay sanırım fazla uğraşmadan direkt Cloudflare üzerinden native bir şekilde özellikleri kurabilmeniz olacaktır. Ancak dediğim gibi ekstra ücret karşılığında mıdır yoksa ücretsiz midir tam olarak bilgim yok.

2 Likes

Cloudflare’nin istekleri Proxyleme özelliği ile mail sunucusunu birlikte kullanamazsınız. Özellikleri kapatıp sadece DNS yönetimi paneli gibi kullanmak mümkün. Fakat o zaman da gelen saldırıları filtrelemeyecektir. Bunun oluru arkasından dolanılması veya benzeri bir yöntemi yok. Epostanın çalışma mantığına aykırı.

3 Likes