Keepass'e geçmeyi düşünüyorum

Herkese merhaba. Bitwarden kullanıyorum bir kaç yıldır ve KeePass’e geçmeyi düşünüyorum offline olduğu için. Fakat merak ettiğim şey bu KeePass database dosyasını en güvenli ve kolay erişebiliceğim şekilde nasıl depolayabilirim. Mesela Google Drive’a atmak ne kadar mantıklı? Sonuçta Google hesabıma erişen herkes database dosyasına erişiyor ve bir tek şifreyi kırmak kalıyor. Kullananların cevaplarını merak ediyorum.

Son düzenleyen: @wise 2024-10-02T13:35:19Z

keepass’a tamamen offline olduğu için geçeceksen tamamen offline kullan bence, database’ini internete açtığın her senaryoda bitwarden daha efektif bir çözüm olacaktır, basitçe parolalarını plain text olarak tutmadıkları için database’lerinden parolalarını çekseler bile aslında çektikleri şey de parolalarının şifrelenmiş halleri olacaktır.

tldr: database’i cloud’da depolama, flash diske falan at

1 Like

Bence Bitwarden’da kalmak, veya kendi sunucunda Vaultwarden hostlamak daha mantıklı.

Eğer offline olması çok önemli diyorsan, cloudda değil fiziki bir şekilde (USB, harici HDD/SSD) depolamak daha mantıklı.

1 Like

Yanıtın için teşekkürler.Aslında yanlış oldu offline dan kastım kendi verimi kendim depoluyabilmem.Öteki türlü de bir servise güveniyoruz, tabi ki servis de güvenli olabilir ama 3rd party bir yer oluyor sonuç olarak.

https://hub.docker.com/r/bitwarden/server veya https://hub.docker.com/r/vaultwarden/server kurabilirsin bir VPS’te.

1 Like

Yanıtın için teşekkürler.Vaultwarden çok mantıklı fakat sunucu’da veri kaybı yaşarsam diye bir endişem var :smiley: Güvenli bir şekilde google drive a yedekliyebilme imkanı çok iyi olurdu, ama bunu yapmanın bir yolu sanırım yok bu yüzden yardım istedim.Belki bilmediğim bir tür yöntemi vardır diye.

Haftalık backup almak yeterli olacaktır, veya sunucuyu sağlayan şirketin backup paketlerinden yararlanabilirsin.

https://hat.sh ile veya GPG ile verileri şifreleyebilirsin.

Sunucuya backup konusunda ne kadar güvenebilirim daha bir kaç aydır self host yapıyorum.GPG ile şifrelemeye de bakıcağım çok teşekkürler.

Cloud servisleri sunucu backupları konusunda sıkıntı çıkarmaz, ancak verilerin local bir kopyasını almakta her zaman yarar var. Tabiki self-hosting biraz korkutucu gözüküyor, ancak birazda kendine güvenmen lazım! 3-4 aydır self-host yapıyorum ve kendimi ciddi anlamda geliştirdiğimi düşünüyorum. Denemek her zaman güzel :slight_smile:

1 Like

Tabiki çözümü var ben aylar önce şifre yöneticileri ile ilgili konu açtım. Çözüm olarakta işaretledim. Keepass Google Drive barındırma yine Keepess ile Offline şifrelerini saklayabilirsin. 3 adet bir veri depolamaya harici kaydet. bu harddisk ssd veya usb olur. daha sonra online olarak şifrelerine her yerden ulaşmak için bir usb daha alıp modemine takarak şifrelerini modem içinde barındırıp dünyanın neresinde olursan ol ulaşabilirsin. Bir nevi sadece modemi kullanarak şifrelerin için evde sunucu oluşturmuş oluyorsun. Ama eksisi modemini kapatman elektirik kesintisi veya evde internet arızası olduğunda online ulaşamazsın. ancak hani 3 adet depolamaya yedeklemiştik bir usb demiştim çok küçük bir usb al bu krizlerde offline olarak yardımına koşacaktır. konu linkini paylaşıyorum umarım Sorunun cevabını bulmuş olursun.

Unutmadan aklıma yeni geldi Google Drive de yedekleyebilirsin şifrelerini kimse göremez Google dahil. şifrelerini Google sunucularına şifreleyerekyükleyebilirsin. bunun için yusuf ipek’in bir video rehberi var çok detaylı anlatıyor. :slight_smile: herşeyi şifelersin foto vs aklına ne gelirse… şimdi o video da paylaşacağım. bak Google drive de de çözüm varmış olmaz diye birşey yok :slight_smile: ancak şifrelendiği için şifrelerin başka bilgisayardan şifelerine açık şekilde ulaşamazsın google drive rahatlıkla yedeklersin bir yedekte orada kalsın bunu güvenerek yapabilirsin… video linki

kolay gelsin

1 Like

Anlaşılır ve güzel bir yazı olmuş, değerli fikirleriniz ve bilgileriniz için teşekkürler :pray:

1 Like

.kdbx dosyan zaten şifreli oluyor.

Yine de tekrar şifreleyebilirsin. Bunun için yazılımlar mevcut. @Ornek_Kanal Yusuf’un videosunu atmış zaten.

1 Like